Prim alacakları ile transfer taksitlerini alamadıkları gerekçesiyle geçen hafta antrenman boykotu başlatan futbolcular Gümüşhane deplasmanında alınan yenilgisi ardından sadece bir rejenerasyon idmanına çıktı. Gelişmelere tepki gösteren yönetim, teknik heyetle görüştükten sonra dün 5 futbolcuyu kadro dışı bırakttı. Bunu öğrenen diğer oyuncular, karara tepki gösterip saat 13.00'te başlaması gereken çalışmaya çıkmadı. Gelişmeler dikkatle izlenirken, Tolungüç ve Güneş görevden alındı.

Başkan Mutlu Altuğ, dün akşam krizi çözmek üzere kulüpte futbolcularla bir araya geldi. Forma şansı bulamadıkları için rahatsız olan ve kadro dışı bırakılan 5 isim arasında yer alan İbrahim Kaş ile Behram başta olmak üzere bazı oyuncular toplantıda para sorunları bulunmadığını belirtirken Teknik Direktör Soner Tolungüç'ün yardımcılarını suçladı. Tolungüç'ün antrenman boykotunda önce kendilerine destek verdiğini, ikinci gün tavır değiştirdiğini öne süren genç futbolculardan bazıları da deneyimli isimlere destek oldu.

Yönetim, futbolcuların çıkışı üzerine Tolungüç'ü görevden almayı kararlaştırdı, kadro dışı cezalarının da Tokatspor maçından sonra yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Gelişmeler üzerine Taraftarlar Derneği, şimdiye kadar para almadan çalışıp, küme düşer gözüyle bakılan transfer yasaklısı takımı zirve yarışına ortak eden Tolungüç'ten yana tavır koydu. Bugün 11'de yapılması gereken antrenmanı erteleyen yönetim, sabah Tolungüç ve Güneş'le kulüpte yeniden bir araya gelirken, toplantının sonunda yola birlikte devam etme kararı alındı. İki taraf, 5 futbolcunun kadro dışı bırakılması kararında da hemfikir oldu. Tesislere giden Başkan Altuğ ve yöneticiler, futbolcularla görüşüp Ali Say, Ali Kemal, Battal, İbrahim ve Behram'ın kadro dışı kaldığı tebligatını iletti. Altuğ, futbolculara Tolungüç'ün görevinin başında olduğunu belirtip boykot sürerse yola gerekirse U19 takımla devam edileceğini bildirdi.

RAKİP TOKATSPOR

Boykat krizini aşmaya çalışan Karşıyaka, Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yarın Tokatspor'u ağırlayacak. Atatürk Stadı'ndaki maç saat 13.30'da başlayacak.

Karşıyaka'da cezalı Mustafa Aşan ve Zeki ile kadro dışı kalan Behram, İbrahim, Ali Say, Ali Kemal, Battal forma giyemeyecek. Bilet fiyatları 15 TL olarak açıklandı.

Grupta Karşıyaka, 17 puanla 5'inci sırada yer alıyor. Tokatspor, 4 puanla düşme hattında bulunuyor. Geçen perşembe gününden bu yana sadece 1 rejenerasyon idmanı yapabilen yeşil kırmızılı ekip, karşılaymaya hazırlıksız çıkacak.