Yeşil kırmızılı ekibin ligdeki Egeli rakipleri Göztepe ile Balıkesirspor 14'er, Denizlispor 11, Altınordu ise 5 takviyeyle transfer dönemini noktaladı. Takımı tepeden tırnağa yenileyen Karşıyaka'nın as kadrosunda geçen sezondan yalnız altyapıda yetişen Ali Kemal kaldı.

Teknik direktör Cüneyt Dumlupınar'ın geçen yıl görev yaptığı Kayserispor patentli Çağlar, Mehmet Eren, Amisulashvili, Aghayev, Berkay Can, Serkan, Gökhan Ünal, geçen sezon Kayseri Erciyesspor'da oynayan Necati Ateş ve İbricic, Mehmet Akgün gibi isimleri alan Karşıyaka, iskeleti Kayseri'den oluşturdu.

Son dakikaya kadar takviyeleri sürdüren Karşıyaka yönetimi, Galatasaray'ın sağaçığı Engin Baytar ve Sırp stoper Igor Duric'le kadro operasyonunu tamamladı. Karşıyaka yenilere lisans çıkarabilmek için eski futbolcuların alacaklarından doğan yaklaşık 5 milyon TL transfer yasağı da ödedi.

GENÇLER KİRALIK GİTTİ

Karşıyaka transferin son günlerinde kadrosunda şans bulamayan genç futbolcuları kiralık gönderdi. Cenk Özbey Fethiyespor'a, Ali Say Kartalspor'a, Arif ile Onur Kıntaş, Çine Madranspor'a kiralandı.

ERTEN'DEN EKSİ 4 AÇIKLAMASI

Ulusal Kulüp Lisansı'nı halen alamadığı için 4 puanın silinmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalan Karşıyaka, ek başvuru süresinin son gününde belgelerini verip Futbol Federasyonu Lisans Kurulu'na savunma yaparken Başkan Ali Erten'den süreçle ilgili bilgilendirme geldi. Kurulun cuma günü açıklayacağı kararı gergin bir şekilde beklenirken Başkan Erten, "Kulübümüz çok kritik bir aşamadan geçmektedir. Kulüp tescil belgesiyle ilgili mali, hukuki, altyapı, sportif ve tesis kriterlerini yerine getiremediğimiz için bugüne kadar Kulüp Lisans Belgesi alamadık" dedi.

Bu nedenle para cezası ve puan silme cezasıyla karşı karşıya olduklarını hatırlatan Başkan Erten, şöyle devam etti:

"Bu kriterleri tamamlayamamamız durumunda para cezasının yanı sıra var olan -4 puan silme işlemi uygulamaya girecek. Bunun uygulanmamasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde ciddi uğraş vermekteyiz. Bu amaçla gerekli ödemelerle anlaşmaları yapıyoruz. Mali ve tesis kriterlerini yerine getirir ve sorunu aşarsak ilk kez Kulüp Lisans Belgesi de almış olacağız. Avukatımız Mehmet Yaya ile birlikte Federasyon'da gerekli görüşmeleri ve sunumları yaptık. Konuyla ilgili karar cuma günü açıklanacak."