Yeşil kırmızılı formayı giydiği 1987-1992 yıllarında taraftarların "Altobelli" lakabını taktığı Tuyuran, Karşıyaka'ya 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında teknik direktör olarak hizmet verdi. Malatyaspor, Bucaspor, Altınordu, Denizli Büyükşehir Belediyespor ve Aliağa'yı da çalıştıran teknik adam, 4 sezondur kulüpte altyapı koordinatörü olarak görev alıyor.

Ayhan Akman'ın belgesi yetersiz olduğu için 7 haftadır esame listesine ismi teknik direktör olarak yazılan Rıza Tuyuran, sezon sonuna kadar görevde kalacak. Tecrübeli teknik adamın yardımcılıklarını ise altyapı antrenörleri Murat Sır ve Ülken Durak yapacak.

Yıllardır kulübün içinde olduğunu, futbolcuları da yakından tanıdığını söyleyen Tuyuran, "Bu yüzden kendimi 15 yıl sonra dönmüş gibi hissetmiyorum. Son 6 haftaya play off barajının 4 puan gerisinde giriyoruz. Geçmişe bakmadan şansımızı kovalayacağız. Karşıyaka, hedefsiz olmaz. Vazgeçmek karakterimizde yok" diye konuştu.

AKMAN'A VEDA

Karşıyaka'da 5-0'lık Altınordu mağlubiyetinden sonra Başkan Fatih Diniz ve 2'nci Başkan Azat Yeşil'le görüşerek görevden affını isteyen Ayhan Akman ve ekibine şu ana dek hiç maaş ödemesi yapılmadı. Şimdiye kadar sadece 2 galibiyet primi alabilen Ayhan Akman'ın 2 ayda 70 bin TL maaş alacağı birikti. Genç teknik adam, bu parayı tahsil edebilmek için TFF'ye başvurup sıraya girecek.

TEK SEZONDA 3 TEKNİK DİREKTÖR

Karşıyaka, teknik direktör istikrarını 4 sezon sonra kaybetti. Son olarak 2010-11'de Erdoğan Arıca, Kemal Kılıç, Turgut Uçar ve Reha Kapsal olmak üzere 4 farklı ismin görev yaptığı Karşıyaka'yı 2011-12'de Kapsal ile Mustafa Uğur, 2012-13'te Cihat Arslan, geçen sezon ise Sait Karafırtınalar ve Yusuf Şimşek çalıştırdı. Şimşek, bu sezon 21'inci haftada istifa ederek Antalyaspor'la anlaştı. Genç teknik adamın yerine gelen Ayhan Akman 7 maç dayanabildi. Rıza Tuyuran, bu sezonki üçüncü teknik direktör oldu.