Giresunspor galibiyeti ve Denizlispor beraberliğinden sonra Balıkesirspor'u da mağlup eden yeşil kırmızılı ekip, bu sezon ilk kez 3 maçlık periyotta 7 puan topladı. Karşıyaka'nın play off yarışındaki 2 güçlü takım karşısında iç sahada aldığı galibiyetler, bitime 3 hafta kala camiaya yeniden kurtuluş hesapları yaptırmaya başladı. Bu hafta Alima Yeni Malatyaspor'a konuk olacak olar Karşıyaka, ardından son sıraya gerileyen Kayseri Erciyesspor ve Altınordu'yla üst üste İzmir'de karşılaşacak.

Karşıyaka, kalan maçlarda da kazanmayı sürdürüp, rakipleri 1461 Trabzon, Şanlıurfaspor, Denizlispor ve Kayseri Erciyesspor'un alacağı sonuçları bekleyecek. Karşıyaka'nın bu sezon 5'inci teknik direktörü olan Soner Tolungüç pes etmeyeceklerini daha önce de söylediğini hatırlatarak, "Bundan sonra kalan maçlarımız bizi nereye götürecekse oraya kadar gideceğiz. Elimizden geleni yapıp, son üç haftada kazanarak son düdük bizi nerede durdurursa orada duracağız" dedi.

Bu arada kongre kararı alan, Giresunspor ve Denizlispor maçlarına prim açıklamayan yönetim, takıma bu hafta prim dağıtarak moral aşılamayı planlıyor.

GENÇ VE YEDEKLER HARİKA

BU sezon 36 futbolcu transfer ederek rekor kıran Karşıyaka, kümede kalma savaşında daha önce yüzüne bakmadığı gençlerin ve yedek futbolcuların performansıyla umutlandı. Necati, Tisdell, Çağlar gibi oyuncularla daha önce vedalaşan Karşıyaka'da aylarca yüzünü bile bakılmayan, bir ara gönderilmesi gündeme gelen Erhan, son 4 hafta eldivenleri giyerken kalede harikalar yarattı. Balıkesirspor karşısında da harikalar yaratan 21 yaşındaki file bekçisi, Karşıyaka'nın parlayan yıldızı oldu. Sürekli kiralık gönderilen Battal ile henüz 20 yaşındaki Mustafa Değirmenci de kritik maçlarda yakaladıkları fırsatı iyi değerlendirdi. İkinci yarıda uzun süre forma şansı bulamayan Abdülhamit, İbrahim, Zeki ve Mahmut, son haftalarda camiaya umut veren takımın değişilmezleri oldu.

ZEKİ'NİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Balıkesirspor maçında kaçırdığı penaltı sonrası taraftardan tepki gören Zeki'nin hevesi kursağında kaldı. Maçtan bir gün önce eşinin hamile olduğunu öğrenen tecrübeli futbolcu, takımın penaltıcıları Gökhan, Mustafa Aşan ve Ömer Kandemir olmasına rağmen, atışı kullanıp golü doğacak ilk çocuğuna armağan etmek istedi. Zeki, hem kaleci Vukovic'in penalıyı kurtarması hem de Diarra'nın dönen topta kırmızı kart görmesiyle çifte şok yaşadı.

Demoralize olan futbolcu oyundan alınırken taraftardan tepki gördüğü için direkt soyunma odasına gitti. Teknik direktör Soner Tolungüç ve arkadaşlarının Zeki ve taraftarı yatıştırma çabası da sonuç vermedi. Karşıyaka, kaçan penaltı ve eksik kalmasına rağmen kazanarak derin bir 'ohh' çekti.