Görev sürelerinin ilk ayında basketbol takımının 28 yıl sonra şampiyon olduğunu hatırlatan Başkan Ali Erten, "Büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şampiyonluktan sonraki 60 günde takımları kurduk. Stat inşaatıyla ilgili aşama kaydettik. Geçici olarak kullanacağımız yeni kulüp binasına taşındık. Spor Bakanlığı'nın sözünü verdiği 10 bin kişilik yeni salonla ilgili Çiğli'de yer seçimi yapıldı, ana mimari proje çizilecek" dedi.

Hukuk ve müze kuralları oluşturarak yeni statla ilgili davalara müdahil olduklarını hatırlatan Başkan Erten, şunları söyledi:

"Yeni tüzük taslağı hazırlayıp WEB sayfamızdan yayınladık. Ekim ayının ilk haftasında tüzük kongresi yapacağız. Mali konularda ücret politikasını yeniden düzenledik. Yabancılar dışında oyunculara ev ve araç kiralamıyoruz. 90 günde 22 icra dosyası kapattık, futbolda 6 kez transfer yasağıyla karşılaşıp eski futbolculara 5 milyon TL'ye yakın ödeme yaptık. Personelimize geçmiş maaş alacaklarını ödedik."

Şimdiye kadar alınamayan Ulusal Kulüp Lisansı belgelerini teslim edip Futbol Federasyonu'nda savunma yaptıklarını atrlatan Başkan Erten, "Karar cuma günü açıklanacak. Lisansı almaya yakınız. Lisans alırsak 4 puan silme cezasından kurtulacağız" diye konuştu. Yalı'daki 15 bin kişilik yeni stat konusunda yıkımların büyük oranda tamamlandığını hatırlatan Başkan Erten,bub konuda şöyle dedi:

"Gelecek sezon ikinci yarıya kadar stadımızın yapılmasını bekliyoruz. Tenis şubemiz için Bostanlı ve Örnekköy'de 6 kort tahsisi yapıldı. Voleybola Çiğli Tesisleri'nde salon yapılacak. Çiğli Tesisleri'ni revizyondan geçirdik. Yeni A takım kamp merkezi konusunda Sasalı'da belirlenen arazide proje çalışması var."

ENGİN BAYTAR'DAN SÖZ

Karşıyak Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, son transfer hamlesi olarak Galatasaray'dan kadroya dahil ettikleri, hırçınlığıyla bilinen Engin Baytar'ın kendilerine söz verdiğini söyledi. Kırkpınar, "Engin bize artık saha dışında değil saha içindeki futboluyla anılmak istediğini söyledi. Ailesini de İzmir'e getirecek. Kendisiyle başarıya endeksli bir anlaşma yaptık. Formda bir Engin her takımda oynar. Onun için bu riske girilir" dedi.

Toplam 21 transfer yaptıklarını, altyapıdan çıkan 15 profesyonel gencin 8'ini kiraya verdiklerini hatırlatan Osman Kırkpınar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Transferlerin kulübe olan maliyeti 7 milyon TL. Erdal Acar'ın üstlendiği rakamlarla birlikte kadro ve teknik ekibin toplam ücretleri ise 17 milyon TL. İlk 3 maçta kötü zeminlerden 4 puan çıkardık. Milli maç arasından sonra Atatürk Stadı'nın yenilenen zemininde daha iyi olacağız. Son transferler Engin ve Mehmet Akgün arada hazır hale gelecek."

EUROLEAGUE ARENA'DA

Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, bu sezon ilk kez yer alacakları Euroleague'de maçları Karşıyaka Arena'da oynama konusunda lig yönetiminden olumlu dönüş aldıklarını söyledi. Henüz resmi yazının ellerine ulaşmadığını belirten Ustaoğlu, "Mevcut fiziki şartlarda evimizde oynayamazdık ama kapasiteyle ilgili projeler geliştirdik. 5000 kapasiteli salon artık bize yeterli gelmiyor. Biran önce bize daha yakışır salonun yapılmasını istiyoruz" dedi. Takımının 7 transferle birlikte 3 haftadır çalıştığını hatırlatan Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Yeni oyuncularımızın kapasitelerinden şüphemiz yok. Uyum sürecini de erken aştığımızı gözlemliyoruz. Birlik beraberlikle başarı çizgisini sürdüreceğiz. Sezon öncesi satışa çıkan VIP kartlar tükendi. Kombineler haftaya çıkacak. Geçen yıl toplam 2000 kart ve kombine satmıştık. Hedefimiz bunun en az 2 katı. Transferde Ceyhun'un alacağı nedeniyle gelen yasağı aşıyoruz."

SEFERİHİSAR'DA KAMP

Voleybol Şube Başkanı Ali Talak, önümüzdeki günlerde Seferihisar'da 1 haftalık kampa gireceklerini açıklarken şöyle konuştu:

"Takıma 2 yabancı oyuncu da alarak kadroyu tamamladık. Sponsor ve ulaşım sponsoru çalışmaları yaptık. 50 TL'den satışa çıkan kombineleri satmaları veya almaları için 200'er adet yönetimimize verdik. Sosyal projeler geliştiriyoruz. Oyuncularımız down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Önümüzdeki günlerde Şakran Cezaevi'ni ziyaret edeceğiz."

ACAR'LA SORUN YOK

Başkan Ali Erten, bu sezon kulübe 8.5 milyon TL nakit bağış yapan Erdal Acar'la aralarında sorun bulunmadığını söyledi. Lig öncesi Acar'la aralarındaki buzları eriten Başkan Erten, son olarak, "Kimse kimseye saygısızlıkta bulunmaz. Acar çok kritik bir zamanda bize çok ciddi destek verdi. Biz aramızdaki ilişkinin kalıcı ve sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Borçlanmak istemiyoruz. Yıllardır sponsorumuz olan Yaşar Holding'le yaptığımız anlaşma gibi Acar'la işbirliğini de sözleşmeyle yasal boyuta taşımayı amaçlıyoruz" diye konuştu.