Yeşil kırmızılılarda altyapıdan yetişen 21 yaşındaki forvet Bartu Umut ve 20 yaşındaki stoper Muhammet Fatih Öztekin'in yanı sıra geçen sezon Adanaspor'dan transfer edilen ancak ligde bir kez bile şans bulamayan 23 yaşındaki kaleci Aykut Kıratlı kadrodan elendi. Forveti Senegalli Djiby Fall, Gökhan Ünal ve Taha Balcı'yla takviye eden Karşıyaka'da genç golcü Bartu'nun şans bulabileceği bir takıma kiralanacağı öğrenildi. Bartu, hazırlık maçlarında Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Malatyaspor filelerini birer kez sarstı.

Stoper olarak Berkay Can Değirmencioğlu ve Aleksandre Amisulashvili'yi transfer eden, hafta içinde de Bakary Soro'nun işini bitirmeye hazırlanan Karşıyaka'da genç savunmacı Muhammet Fatih'in de kiralık gönderileceği ifade edildi. Kaleci transferinde Ersin Aydın'ın ardından Kamran Agayev'le el sıkışan İzmir ekibinde Aykut'a kulüp bulması bildirildi. Yeşil kırmızılılarda daha önce altyapıdan Battal Demirbilek, Emircan Avcı ve Fatih Eren de kadrodan çıkarılmıştı. 2 Ağustos'ta başlayacak Gölcük kampına kadar 2-3 oyuncuyla daha yolların ayrılacağı öğrenildi.

Karşıyaka, yeni sezon öncesi oynadığı 3 hazırlık maçını da kazandı. Yeşil kırmızılılar, Erzurum kampında Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerken, Bolu kampında Yeni Malatyaspor'u 3-1, son olarak 3'üncü Lig ekibi Kozan Belediyespor'u ise 2-0 mağlup etti. Karşıyaka'nın gollerini Mehmet Eren ve Fall kaydetti.

Yeşil kırmızılılar 5 Ağustos'ta Bucaspor, 8 Ağustos'ta ise Akhisar Belediyespor'la özel randevulara çıkacak.