Listenin ilk sırasında yer alan Gaziantepsporlu stoper Gbenga Arokoyo'nun işini bitirip Sivassporlu sağ kanat oyuncusu Musa Sinan Yılmazer'i de İzmir'e davet eden yönetim, teklif yaptığı Kayseri Erciyessporlu ön libero Mehmet Akgün'den yanıt bekliyor. Gaziantep'ten 1 yıllığına kiralanacak 23 yaşındaki Nijeryalı Arokoyo, Süper Lig'de geçen sezon 20 maçta forma giydi. Yarın imza atıp antrenmana çıkması beklenen Arokoyo daha önce İsveç Ligi'nde oynadı.

Karşıyaka'nın yarın masaya oturacağı 28 yaşındaki Musa Sinan, Sakaryaspor'da yetiştikten sonra Sarıyer, Altay, Denizlispor, Akhisar Bld, Bandırmaspor ve Samsunspor'da da oynadı. Geçen sezon Sivasspor'un değişmezlerinden olan Musa, Süper Lig'de 40, PTT 1'inci Lig'de 116 maça çıktı.

Karşıyaka, 10 gündür takımla çalışan Necati Ateş'le resmi sözleşme imzalayıp lisansını Şanlıurfaspor maçına yetiştirmeye çalışacak. Bu arada yönetimle işadamı Erdal Acar arasında karşılıklı sert açıklamalarla tırmanan gerginliği sona erdirmek için planlanan görüşme, Acar şehir dışında olduğu için hafta sonu yapılacak.

LİSANS TELAŞI

Karşıyaka yönetimi, eksikleri giderip Ulusal Kulüp Lisansı'nı alabilmek için yoğun bir çalışma içine girdi. Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu, defalarca başvuru yapmasına rağmen mali ve idari kriterleri yerine getiremeyen yeşil kırmızılı kulübe ay sonuna kadar ek süre verdi. Karşıyaka, yine lisans alamazsa bu sezon için 4 puan silme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Kulübün geçen yıl uygulanması gereken 1 puan silme cezası yeni sezona ertelenmişti.

KOMBİNELER SATIŞTA

Karşıyaka'da İzmir'deki stat belirsizliği nedeniyle daha önce satışa çıkarılmayan kombine biletlerin fiyatları belirlendi. İç saha maçlarında geçerli olacak sezonluk kombineler açık 100, kapalı 200 TL'den satılacak. Yeşil kırmızılılar ilk 2 iç saha maçını Buca Arena'da, geri kalan müsabakaları ise bakım çalışmaları bitmek üzere olan Atatürk Stadı'nda oynayacak. Pazar günü Buca Arena'da yapılacak Şanlıurfaspor karşılaşmasının biletleri, Passolig'in sitesinde VIP 35, kapalı 15, maraton 10, kale arkası ve misafir tribün 5 TL'den satışa çıktı.