Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde yönetici Kerim Çetin'in katıldığı törende sözleşme imzalayan Kemal Özdeş, şunları söyledi:

"Hayallerimde yer alan bir kulübe geldim. Yönetimin, oyuncuların, camianın beklentisi olan bir üst lige çıkma hedefini gerçekleştirmeye çalışacağız. Kariyerime Süper Lig'de devam etmek istiyordum ama Karşıyaka'dan teklif aldığımda, kulübün, camianın, taraftarın büyüklüğü, kadroda geçmiş dönemde Süper Lig'de önemli işler yapmış oyuncuların burayı tercih etmemde etken oldu."

Mevcut kadroya bakıldığında sezon başında iyi bir takım kurulduğunun altını çizen Kemal Özdeş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ancak son 2 sezonda oynayan futbolculardan sadece 1-2 genç kalmış. Yeni kadrolar hep zordur. Ligin ilk haftaları da her takım için sıkıntılı geçer. Kadronun çoğu Süper Lig'den. PTT 1'inci Lig'in oyun formatı, Süper Lig'den farklı. Oyuncularıma ve taraftarımızın gücüne güveniyorum. Futbolcularımın geçmiş sezonlardaki başarılarını tekrarlamaları için çalışacağım. Çünkü ligdeki tablo futbolcu kalitesiyle doğru orantılı değil. Üç gün birlikte çalışıp bu hafta Alanyaspor maçına değişimin olumlu yönünü sahaya yansıtmak ve galip gelmek için çıkacağız. Bu takımın ilk önceliği camianın ve taraftarın güvenini yeniden kazanmak olacaktır. Usta ayaklar geri gelecek."

KAPTANLARLA TOPLANTI

Kemal Özdeş, oyuncularıyla tanışmadan önce kaptanlar Mehmet Eren, Gökhan Ünal ve Necati Ateş'le uzun süren bir toplantı yaptı. Özdeş, geçen sezon Balıkesirspor'dan sonra yeşil kırmızılı kulüpte yeniden buluştuğu Gökhan'dan takım hakkında ve kötü gidişin nedenleriyle ilgili bilgi aldı.

SÜPER LİG DENEYİMİ YAŞADI

Kariyerinde uzun süre Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapan Kemal Özdeş, Manisaspor ve Balıkesirspor'da Süper Lig ile PTT 1'inci Lig deneyimi yaşadı. Kemal Özdeş'in yardımcılıklarını Murat Duman, Serkan Afacan, Murat Aslan ve Nihat Yüksel yapacak.

Karşıyaka, 6 maçta 5 puanda kalarak hayal kırıklığı yaratan Cüneyt Dumlupınar'ın istifası nedeniyle UEFA A Lisans diplomasından yararlanılan Hüseyin Hamamcı'yla da yollarını ayrıldı.

KABUL ETMEYENLER

Cüneyt Dumlupınar'ın istifasının ardından 2 gün içinde yeni teknik direktörünü belirleyen Karşıyaka, güçlü kadrosuna rağmen teklif götürdüğü pek çok isimden olumsuz yanıt aldı. İlk temas kurulan Yılmaz Vural'la parasal konular ve hedefler konusunda anlaşılamadı. Ümit Davala, ailevi sebeplerini gerekçe gösterdi. Okan Buruk, Mesut Bakkal, Ünal Karaman ve Ziya Doğan ise Süper Lig'den teklif beklediklerini belirtti. Bunun üzerine Futbol şubede yeniden aktif görev almaya başlayan Devrim Acar, Kerim Çetin ve Mustafa Özçakar, Kemal Özdeş isminde karar kıldı.