Süper Lig'de 2003'ten beri yalnız 1 sezon Bucaspor tarafından temsil edilen İzmir'de alt liglere düşen kulüpler, bir daha geri dönemedi. İzmir'i yıllarca temsil ettiği Süper Lig'e 2003'te veda eden Altay, daha sonra PTT 1'inci Lig'de defalarca play off oynamasına rağmen eli boş döndü. PTT 1'inci Lig'den 2011, 2'nci Lig'den ise geçen sezon düşen Altay, bu sezon 3'üncü Lig'den de düşmekten yalnız 3 puanla kurtuldu.

İZMİRSPOR AMATÖRDE

2004'te PTT 1'inci Lig'den düşen İzmirspor, yıllar içinde basamakları tek tek inerek amatöre geriledi. İzmirspor, bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de bile tutunamayarak kendini yerel amatörde buldu.

BUCASPOR SON ANDA

2010-11'de yaşadığı ilk ve tek Süper Lig macerası bir sezon süren Bucaspor, geçen yıl PTT 1'inci Lig'e veda etti, bu yıl 3'üncü Lig'e düşmekten son anda kurtuldu.

BORÇ YÜKÜ BÜYÜK

Spor Toto 3'üncü Lig'de mücadele eden Altay'ın borcunun yaklaşık 19 milyon, Bucaspor'un borcunun ise 20 milyon TL olması, kendisini 35 milyon TL borç yüküyle 2'nci Lig'de bulan Karşıyaka, camiasını daha da endişelendiriyor. Şimdiden transfer yasaklısı konumunda olan yeşil kırmızılı kulübün elinde sezon sonunda, altyapıdan gelen gençler dışında sözleşmesi süren isim neredeyse kalmayacak. 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olağanüstü kongreye 10 gün kalmasına rağmen henüz başkan adayı bile bulamayan Karşıyaka'yı zorlu ve stresli günler bekliyor.

ŞİRKETLEŞEN KURTULDU

İzmir kulüpleri arasında şirketleşmeyi başaran Göztepe ve Altınordu, PTT 1'inci Lig'e tutunmayı başardı. Yıllar önce şirketleşen, Süper Lig'den amatöre kadar düştükten sonra TMSF tarafından ihaleyle satılan Göztepe, uzun süreli bocalama döneminin ardından Mehmet Sepil başkanlığında PTT 1'inci Lig'de yer alıyor.

Yıllarca amatör kümede kaldıktan sonra 3'üncü Lig ve 2'nci Lig arasında gidip gelen Altınordu ise Seyit Mehmet Özkan yönetiminde 2 yıldır PTT 1'inci Lig'de mücadele ediyor.