Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 43. TSYD İzmir Kupası'na katılmayacağını açıklayan Karşıyaka'nın yerine Denizlispor'un mücadele edeceği bildirildi.

TSYD İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada, daha önce Altay, Bucaspor, Göztepe ve Karşıyaka'nın katılımıyla yapılacağı duyurulan turnuvada, değişikliğe gidildiği belirtildi.

Turnuva toplantısına davet edilen Karşıyaka Kulübü Başkanı Cihan Büyükoral'ın, turnuvaya kulüp olarak katılmayı kabul ettiklerine ilişkin yazılı ve sözlü beyanları bulunmasına karşın, son anda organizasyonda yer almayacaklarını beyan ettiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık 2 aydır bu organizasyonu gerçekleştirmek için uğraş veren bizleri zor durumda bırakan bu tutuma bir anlam veremesek de, vakit geçirmeden başlattığımız girişimler sonucunda, Denizlispor'un turnuvaya dahil olmasını sağlayarak, yola devam etme kararı aldık.

Yanlış değerlendirmelere meydan verilmemesi için şunun bilinmesini isteriz ki, Denizlispor esasen başından beri TSYD Kupası planlamalarının içinde yer alıyordu. Kongre süreçleri ve yönetim kurulu değişikliğinden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle programa alınamamıştı. Sonuç itibarıyla turnuvamız yine daha önce belirlenen tarihlerde Altay, Bucaspor, Denizlispor ve Göztepe arasında yapılacak, maç programı da yarın kulüp temsilcilerinin katılımıyla Kültürpark Tenis Kulübü'nde saat 11.00'de yapılacak toplantıda belirlenecektir."