Sebahat Çakıcı-Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, "Ege Üniversitesi 2012 yılında da daha önce de bizimle yaptığı işbirliği ve sunduğu imkanlarla çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirmemize imkan sağlamıştı. Koç festin bu yıl İzmir'den Türkiye'nin dört bir yanına olimpiyat ruhunu taşıması bizim için güzel bir başlangıç olacak. Türkiye koç fest üniversite spor oyunlarında yarışacak tüm sporculara başarılar diliyorum.İzmir'in de aralarında olduğu toplam on ilde gerçekleşecek Koç Fest'in finalleri, 18 Mayıs'ta Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde sona erecek" dedi.

Koç Fest sahada 9 yılda toplam 2,5 milyon gence ulaştı

Koç Fest finallerinin başlaması nedeniyle İzmir'de gazetecilerle bir araya gelen Tuncel, 2006 yılından bu yana destek verdikleri Koç Fest'in bugüne kadar sahada toplam 2,5 milyon gence ulaştığını açıkladı. Tuncel, Türkiye'nin en büyük spor ve gençlik festivali Koç Fest'in Üniversite Sporları Federasyonu ile yaptığı işbirliği ardından son altı yılda üniversite sporlarına olan ilgiyi önemli ölçüde artırdığını, üniversiteli ilbet sporcuların da bu ilgiyi aldıkları uluslararası başarılar ile taçlandırdığını söyledi. Tuncel, geçen yıl Koç Fest şampiyonu olan takımların ve bireysel sporcuların Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda ve Avrupa Üniversite Şampiyonaları'nda toplam 4 altın, 9 bronz ve 8 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Türkiye'de sporun gelişiminde başarılı sporcuların yetiştirilmesi kadar doğru spor izleyicisi yaratmanın da önemini vurgulayan Tuncel, " Koç Fest şampiyonlarının yurtdışından Türkiye'ye madalyalarla dönmesi kadar Koç Fest'in üniversiteli gençlerde fair play ruhunu geliştirdiğini görmekten de büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Ege Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı Süper Lig'de yarışacak


Koç Topluluğu'nun sporun yaygınlaştırılması için başta Koç Fest olmak üzere birçok projeye destek verdiğini belirten Tuncel, "Spor; katılımcı, disiplinli, rekabetçi ama takım çalışmasına da yatkın bireyler yaratıyor. Dolayısıyla spora yatırımın, topluma yatırım olduğuna inanıyoruz. Başarılı sporcuların yetiştirilmesi kadar iyi izleyici yaratmak da önemli" diye konuştu. İzmir'in Koç Fest için ayrı bir önemi olduğuna değinen Tuncel, bu etkinlik için 6'ıncı kez İzmir'e geldiklerini ve yeniden bu şehirde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. İzmir'li sporcuların bugüne kadar Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunların'da sportmence yarışarak güzel başarılar elde ettiklerini kaydeden Tuncel, bu yıl Ege Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı'nın süper finale yükselme müsabakalarını kazanarak, Kayseri'deki finallerde süper lig'de oynama şansı elde ettiğine dikkat çekti.

Spor hiçbir engel tanımıyor

Bu yıl üniversitelilerde engellilik konusunda da farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ve bu kapsamda etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade eden Tuncel, " Spor hiçbir engel tanımıyor. Gençler arasında hem engellilik konusunda farkındalık yaratmak hem de engelli bireylerin spordaki başarısını göstermek istedik. Dünya Engelliler Haftası özelinde 14 Mayıs tarihinde Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı'nın da Kayseri'de bir gösteri maçı olacak" dedi.