Pek çok kulübün yöneticileri ve taraftarı, yeşil kırmızılıların üzüntüsüne ortak olurken bazı taraftar grupları da sosyal medyada konuyla ilgili biraz esprili, biraz sevinçli paylaşımlarda bulundu.


Yeşil kırmızılı futbolseverler, takımlarının düşmelerinin ardından sosyal medyeda, "Sevdalar küme düşmez. Karşıyaka büyüktür eyvallah çekmez" ile "Kötü gün denilen eğer buysa, inadına Karşıyaka" mesajlarını paylaştı. Altay, Altınordu, Trabzonspor, Ankaragücü, Adana Demirspor, Karagümrük, Kastamonuspor, İnegölspor, Fethiyespor, Balıkesirspor gibi kulüplerin taraftarları da Karşıyaka'ya destek oldu.




Özellikle Altaylıların paylaştığı, "Geçmiş olsun Karşıyaka. İzmir ne yazık ki sahipsiz kaldığı düzende bir kez daha küme düştü! İzmir'in dinamikleri ve yönetenleri seyirci kalmaya devam ediyor! Lobi yok! Destek yok! Tebrikler Sn. Vali! Tebrikler Belediyelerimiz! El birliği ile asırlık çınarları yok ediyorsunuz!" mesajı dikkat çekti. Altay Başkanı Cihangir Marmara, facebook hesabından, "Karşıyaka'nın hüznüne tüm kalbimle katılıyorum.Geçmiş olsun Körfez'in karşı kıyısındaki mert kardeşlerim, arkadaşlarım. Başınız öne eğilmesin. Ambleminizdeki ay yıldız size her zaman güç verecektir" mesajını yazdı.



Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya da ezeli rakibi unutmadı. Papatya, Karşıyaka'nın küme düşmesinden sonra, "Temenni ederim ki Göztepe ve Karşıyaka günün birinde Süper Lig'de karşı karşıya gelecektir. Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, biz 2'nci Lig'e düştüğümüzde 'Göztepe'yi yanımıza bekliyoruz' demişti.  Benim de kalbimde geçen Süper Lig'de Göztepe-Karşıyaka derbisinin oynanması" dedi. Sarı kırmızılı taraftarlar ise rakiplerinin küme düşmesiyle dalga geçti. Göztepeliler, hazırladıkları capslere, "Bye bye love", "İncirler olana kadar kalsaydın bari" gibi rakiplerine esprili göndermeler yazdı.