Kulübün resmi sitesine yaptığı açıklamada, "Başarılı bir Göztepe, başarılı bir Karşıyaka yaratır" ifadesini kullanan Başkan Sepil, "Karşıyaka ve Göztepe'nin beraber başarılı olması hem kendi camialarına hem de İzmir'e fayda sağlar. Ben Karşıyaka'yla Süper Lig'de karşılaşmayı çok istiyorum. İzmir'e 1'inci Lig'de değil, Süper Lig'de derbi oynamak yakışır" dedi. İlk dönemini ve şampiyonluğu da değerlendiren Başkan Sepil, şöyle devam etti:

"İlk 9 maç sonunda teknik direktör değiştirmek kolay olmadı. Ayrıca devre arasında kadroda da revizyon yaptık. Kolay olmadı ama benim açımdan o günün şartlarında olması gereken oydu. Karar tamamen benim tasarrufumdu. Son 5 maça gelinceye kadar sahada benim isteğidim bir takım göremiyordum ama son 5 maçta bunu fazlasıyla gördüm. Aniden bir araya gelen arkadaşlar birlikte çalışarak başarıyı getirdi. Birlikte çalışma prensibimizin aynı olduğu Metin Diyadin'le başarıyı yakaladık."

"Hayalim Avrupa'da oynayan bir Göztepe yaratmak" diyen Başkan Sepil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefi ilk gün koydum, şimdi de söylüyorum; bu 2 günlük bir yolculuk değil. Göztepe'yi 2'nci Lig'den direkt Avrupa'da oynatamazsınız. Mühim olan bununla ilgili yatırımlar yapmak. Türkiye'deki ender borçsuz kulüplerden biriyiz. Hedefim kendi ayakları üzerinde durabilen Göztepe'yi yaratmak. Eğer bu yaratılmazsa biri gelir biri gider ama kulüp kalıcı olmaz. Başarı için altyapının çok sağlam olması şart. 1'inci Lig'de U21 takımımız da olacak. Benim gözümde U21, A takımın yedek takımı."

Başkan Mehmet Sepil, tekrik adamların başarısını takımın sıralamadaki yerine bakarak değil, gençlere verdiği öneme göre değerlendirdiğini sözlerine eklerken şunları söyledi:

"Futbolda önemli bir adım atıp Urla Tesisleri'ni tamamladık. Pek çok Süper Lig takımının bile sahip olmadığı tesise sahibiz. Yalnız futbol değil, spor kulübü olarak büyük yatırımlar yaptık. Hentboldaki netice bence şimdiden belli. Bu hafta Kayseri'de finalleri oynayıp Süper Lig'e çıkacağız. Kuracağımız takım Avrupa'yı hedefleyecek. Salon sporlarında iddialı olacağız. İzmir'i hentbol şehri yapacağız."

Gençlik yıllarına ve kulüp sevdasına de değinen Başkan Mehmet Sepil bu konuda şunları söyledi:

"Eski yıllarda futbolcular kulüp binasında yatıyordu. Ben de kulübün 2 apartman yanında oturuyordum. Düşünebiliyor musunuz, Fevzi, Nevzat, Halil, Gürsel, Ali, sizin 2 apartman bitişiğinizde kalıyor. Şampiyonluk orada kutlanıyor. Göztepe formasıyla çok başarılı olmasam da yelken sporu yaptım. İzmir'den ayrılıncaya kadar Göztepe dışında birşey düşünmedim. Zamanında şimdi kızdığımız kavgaları bile ettim. Yıllar sonra kulübe başkan olarak döndüm."

Taraftar ve camiayla çok sıcak ilişkiler kuran Mehmet Sepil, protokol tribününde oturmayı sevmediğini belirtirken de şöyle dedi:

"Benim için taraftarla birlikte olmak daha eğlenceli. Gol olduğunda zıplayabilmek, doyasıya sevinebilmek önemli. Protokolde dikkat etmek zorundasın. Orada oturmayı değil heyecanı yaşamayı seviyorum. Camianın geldiği noktada, eskisinden daha fazla kenetlenme olmasında davranışlarımın da yeri vardır. Geçmişte Göztepe'ye ilgilerini kaybedenlerin formalarını sandıklardan çıkardıklarını görüyorum. Bu sezonun en önemli kazançlarından biri bu."

"İnsanlar kavgadan dövüşten yoruldu" diyen Başkan Sepil konuşmusanı şöyle tamamladı:

"Futbol son 5-6 yılda spor olmaktan çıkıp günlük kavga platformu oldu. Camia olarak hem kendi içimizde hem Türkiye'de farklı portföy çizmeye çalışıyoruz. Yalnız Göztepe'ye değil bunu İzmir'e yaymaya talibiz. Göztepe şu an benim için herşey demek. Normalde hayatım uçaklarda geçer. Her zaman çok yoğun çalışan bir iş adamıyım ama son dönemde tek mesaimi Göztepe'ye harcıyorum. Şirketlerimdeki maillere bile bakamıyorum. Kimse Real Madrid başkanını bilmez. Burada süreç farklı."