Son iki sezonda Tepecik Belediyespor ve Tarsus İY formalarıyla şampiyonluk sevinci yaşayan, Altınordu kalecisi Evren Üstündağ, tesadüf eseri başladığı futbolda adeta harikalar yaratıyor. Türkiye liglerinin en az gol yiyen üç kalecisinden biri unvanını geride kalan 18 haftada koruyan, Çorum Bld. deplasmanında kurtardığı penaltıyla tüm dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Evren, futbola okul takımındaki arkadaşlarının ısrarı üzerine başladığını söyledi.
Sancaktepe Bld’de oynayan Erhan Ahmet’le aynı okulda eğitim gördüğü sırada okul takımının bir maçında zoraki olarak kaleye geçtiğini belirten genç file bekçisi, “Aklımın ucundan bile geçmeyen bu tesadüf, hayatımın akışını da değiştirdi. Bu sayede önce Tozkoparan Birlik’e, sonra da Galatasaray altyapısına geçtim. Ardından da Kastamonu, Tepecik Belediyespor ve Tarsus’a transfer olurken, son iki sezonda iki şampiyonluk yaşadım” dedi.

Sıranın Altınordu’da olduğunu, bu sezonla birlikte 3.Lig defterini kapatacağını belirten genç kaleci, “Sezon başından bu yana iyi bir hava yakaladık. Geldiğimiz nokta tesadüfün değil çok çalışmanın bir ürünü. Kazanan bir takım olmak ve bunu korumak tabi ki çok zor. Ama bu stresi kaldırabilecek bir ekibimiz. Benim omuzlarımda en az gol yiyen kaleci gibi bir apolet de var. Şampiyonluğa doğru ilerlerken bunu da korumak için daha da çok çalışıyorum” diye konuştu.

Futbolda sistem ve düzenin her şeyin önünde geldiğini de vurgulayan Evren, “Altınordu, çok yeni bir organizasyon olmasına rağmen bunu kısa sürede başardı. Başarının altındaki en önemli faktörlerden birisi de bu. Amacım, böyle bir takımda uzun yıllar forma giyebilmek. Hayalim ise Süper Lig’de bir takımın kalesini koruyarak Milli Takım’a yükselebilmek. Üçüncü veya 2.Lig’den böyle bir hedefe ulaşmanız imkansız” yorumu yaptı.