Sabah saatlerinde açıklama yapan Suat Kaya, "Görevden alındığımı basında, internetten öğrendim. Beni kimse aramadı. Ayrılmamda performansımın değil, sportif direktör Barış Güçlü'nün parmağı var. Türkiye'de başarı cezasız kalmazmış. Ben de 4-2 kazandığımız Tepecikspor maçından sonra istifa etseydim, yönetiminin tutumu ne olurdu merak ediyorum. Bugsaşspor maçından önce bazı futbolcularım gideceğimi öğrenmiş. Bu ayıptır" ifadelerini kullandı.

Kulüpte yöneticilerle görüşen Suat Kaya, daha sonra Barış Güçlü, 2'nci Başkan Fatih Dalan ve Başkan Vekili Talat Papatya'nın da katıldığı basın toplantısında ise kendini yalanladı. Toplantıda, "Görevden ayrıldığımı kesinlikle basından öğrenmedim" diyen Suat Kaya, şöyle devam etti:

"Başkanımız Mehmet Sepil yazılı olarak gideceğimi belirtmiş ve bana bu karar tebliğ edildi. Beni sezon başında takımın başında tutan başkanımızdır. Şimdi gönderen de odur. Bugsaş maçından önce bazı futbolcularımın gideceğimi biliyor olmaları tamamen yalan. Başkan Sepil benim zarar görmemem adına karar almış. Artık Göztepe taraftarıyım, maçlara gelip tribündeki yerimi alacağım."

TARAFTAR BÖLÜNDÜ


Suat Kaya'nın görevden alınması Göztepe taraftarını ikiye böldü. Sosyal medyada konuyu tartışan taraftarların bir kısmı Kaya'nın 21 maçta 14 galibiyetlik performansına dikkat çekti, kararın genç teknik adamla yıldızı barışmayan sportif direktör Barış Güçlü'nün isteği olduğunu savundu. Bazı Göztepeliler ise bu sezon yapılan 17 iyi transfere rağmen takımın lider Bandırmaspor'un 6 puan gerisinde kalmasını ve Kaya'nın devre arasında yine transfer istemesini eleştirdi. Bazı Göztepeliler de genç teknik adamın özel hayatındaki özensizlik nedeniyle gönderildiğini savundu.

GÖZTEPE DİYADİN'DE ISRARCI


Teknik direktör arayışlarını sürdüren Göztepe'nin Metin Diyadin'de ısrarcı olduğu kaydedildi. Metin Diyadin, sarı kırmızılılarla görüştüğünü doğrulayarak, "Başkan Mehmet Sepil'le görüştük. Ancak takımın 2'nci Lig'de olması nedeniyle teklifi düşünüyorum. Alt liglerde çalışmaya sıcak bakmıyorum. Fakat temaslarımız sürüyor. Göztepe'nin bende yeri her zaman ayrıdır" dedi. Sepil'in de Diyadin'i ikna etmek için çabaladığı ve tecrübeli çalıştırıcıyı mutlaka takımın başına getirmek istediği kaydedildi. Göztepe, Diyadin'le anlaşamazsa Erkan Sözeri'ye yönelecek.