Mövenpick Otel’de, Hido Talent Camp antrenörleri Muratcan Önür, Marvin Harvey ve Murat Aşkın’la birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkoğlu, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri öncesi açıklanan kadroda yer almamasının, ay-yıldızlı formayı bıraktığı şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, “Kabiliyetli genç arkadaşlarımızın, daha çok süre ve sorumluluk almaları için böyle oldu. Ben kaptanları olarak her zaman onların yanındayım. Onlara tam destek veriyorum. Bu yaz dönemindeki eleme maçlarını genç arkadaşlarımız oynayacak, süre alacak. Ağabeyler olarak biz yine beraber olacağız. Umut ediyorum ki (A) Milli Basketbol Takımı, biz olmasak da 2013 Avrupa Şampiyonası’na kalacak. Bu sürecin ardından, 2013 Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde birlikte alacağımız iyi bir dereceyle, 2014’teki Dünya Şampiyonası’na katılmamızı sağlayacağız” dedi.

Türkoğlu, Orlando Magic’le olan kontratının iki yıl daha süreceğini vurgulayarak, “Orlando’da mutluyum. Kontratımı tamamlamak istiyorum. Takımım yeni bir genel menajerle anlaştı. Antrenör de yakında belli olacak. Tabi benim dışımda gelişen bir transfer süreci olursa bilemem, ama ben Orlando’da kalmaktan yanayım” şeklinde konuştu.

Ankara’daki Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan Kadın Basketbol Milli Takımı’na da başarılar dileyen tecrübeli yıldız, “Umuyorum ki Filenin Sultanları’nın ardından, Potanın Perileri de bizi Londra’daki Olimpiyat Oyunları’nda, takım sporlarında temsil edecektir” diye konuştu. Hidayet Türkoğlu, kendi adını verdiği basketbol kampına büyük önem verdiğini ekleyerek şöyle konuştu:

“İstanbul’daki organizasyonumuz giderek büyüyor. Bunun Anadolu ayağını güçlendirmek istiyoruz. İzmir’de, 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenecek olan kampımıza, lisanslı-lisanssız tüm basketbolcu kardeşlerimi bekliyorum. Bu üç gün belki onları basketbolcu olarak zirveye taşımayacak, ancak eksiklerini gidermede faydalı olacak. ABD’nin en ünlü isimleriyle birlikte çalışan ABD’li Antrenör Marvin Harvey, özellikle şut konusunda deneyimlerini paylaşacak. Bu kampın amacı, yeni yetenekler keşfetmek, gençlerin ufkunu genişletmek.”

Toplantıya katılan Marvin Harvey de Hido’nun, basketbolun gerektirdiği her şeyi mükemmel yapan bir atlet olduğunu, kendilerinin vereceği eğitimde de, gençlerin onun gibi olmasına yardım edeceklerini ifade etti.