Geçen sezon, 28 yıl sonra lig şampiyonluğunu kazanan kadrosundaki yıldız oyuncuları rakiplerine kaptıran yeşil kırmızılı ekip, 8 transferle yenilediği takımla ilk ciddi sınavında kendisinden kat kat fazla bütçeli Anadolu Efes'e kafa tuttu. 

Fenerbahçe'ye giden Dixon'ın yerine en önemli hücum silahı olarak transfer ettiği guard Ragland'ı sakatlığı yüzünden finalde oynatamayan Pınar Karşıyaka, maça 15-0'lık seriyle geride başlamasına rağmen taraftarının desteğiyle oyuna tutundu. Maçın son dakikalarında öne de geçen Pınar Karşıyaka, son salise basketine engel olamayınca dev kupayı üst üste ikinci kez kaldırma şansını kaçırdı. Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğunu elde ederken finallerde fire vermeyen Pınar Karşıyaka'nın 3 kupalık serisi bu maçla son buldu.  

Yeşil kırmızılılara potada çağ atlatan, final sonrası, "Önemli olan her zaman bu finallerde olup son topa kadar mücadeleyi sergileyebilmek" diyen Antrenör Ufuk Sarıca, "Son topa kadar savaştık. Anadolu Efes gibi Euroleague şampiyonluğu için kurulmuş bir takımla, eksiklere, maça geride başlayıp faul problemine girmemize, yeni kurulan bir ekibin dezavantajlarına rağmen finalde son topa kadar mücadele etmek de önemli. Biz takım olarak camia olarak bu savaşı her zaman sergileyeceğiz. Bu finaller son değil. Yine her başarıya talibiz" diye konuştu.

BU KEZ YIKILDI

Pınar Karşıyaka, finallerde heyecanı son saniyeye taşıma geleneğini Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da sürdürdü. Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca önderliğinde oynadığı ilk finalde 2013'te Eurochallenge Cup'ı evinde son saniyede hücumu kaçırınca 77-76 kaybetti. Yeşil kırmızılı ekip, 2014'te Ankara'daki finalde Anadolu Efes'i son saniye basketiyle 66-65 yenerek tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı yıl finalde 77-75'lik Fenerbahçe galibiyeti, Pınar Karşıyaka'ya 27 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı getirdi. Samsun'daki finalde ise son saniyede gülen taraf bu kez 76-74le Anadolu Efes oldu.

EVLAT KURŞUNU

Samsun'daki finalde Pınar Karşıyaka'yı yıkan isim eski oyuncularından Birkan Batuk oldu. Pınar Karşıyaka'ya 2009'da henüz 19 yaşındayken gelen Birkan, yeşil kırmızılı ekipte kendisini geliştirip 3 yıl sonra Anadolu Efes'in yolunu tuttu. Yıldız oyuncu finalde 10'da 6 üçlük isabetiyle 18 sayı üretti. Özellikle son periyotta Pınar Karşıyaka'nın öne geçtiği her bölümde üst üste 3 sayılık basketler atan Birkan, takımının oyundan kopmasını önledi. Birkan Batuk karşlaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.

Pınar Karşıyaka'ya ise Justin Carter'ın 26 sayılık müthiş performansı yetmedi.

RAGLAND SEFERBERLİĞİ

Karşıyaka'da bel fıtığı teşhisiyle Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde oynayamayan Joe Ragland'ı iyileştirmek için seferberlik var. Yeşil kırmızılılar, takımın en kilit oyuncularından Ragland'ın bel röntgenlerini Samsun'dan İzmir'deki doktorlara gönderdi. Doktorlar, bu aşamada ameliyata gerek olmadığını bildirdi. Fizik tedavi görecek oyuncunun ligin ilk haftasında Beşiktaş deplasmanında forma giyme ihtimalinin zayıf olduğu ancak Euroleague'de 15 Ekim'de Barcelona ile oynanacak maça yetişebileceği belirtildi.