Siyah Beyazlı takımın konakladığı Pulverer Otel'de gerçekleşen basın toplantısında Uğur, ilk olarak geçen sezon Fenerbahçe'den Samsunspor'a transferini ve daha sonra Beşiktaş'a gelişini şu cümlelerle özetledi:

"Geçen sezon Fenerbahçe'den ayrılmak, benim fikrimdi. Çünkü uzun bir sakatlık süreci geçirmiştim ve ardından düzelmeme rağmen takım arkadaşlarımdan geri kaldığım için forma şansı bulamadım. İnsanlar benim oynayamadığım için hala sakat olduğumu düşünüyorlardı. Bir yerde oynayıp futbol oynayabildiğimi göstermek istiyordum. Samsunspor'daki 3 aylık dönemde iyi işler yaptım ve fizik olarak iyi bir aşamaya geldim. Samsunspor'da sezon 8 Nisan'da sona erdi. O günden bu yana Beşiktaş ile temas halindeydim. Ancak Beşiktaş'ın içinde bulunduğu kaos ortamı, oyuncu fazlalığı, gidecek oyuncular, derken transferimin gerçekleşmesi zaman aldı. Ancak şimdi buradayım ve çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. İnşallah iki taraf için de hayırlısı olur. Tekrardan büyük bir camianın formasını giymek benim için önemliydi. Bu hedefimi gerçekleştirdim."

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Beşiktaş taraftarı hakkında olumlu ifadeler kullanan Uğur, bu fikrinin değişmediğini belirterek, "Beşiktaş taraftarını çok beğendiğimi daha önce de ifade etmiştim. Hatta bu konudaki görüşlerimden dolayı tepki de almıştım. Çok önemli bir taraftar grubu ve itici bir güç. Onlar hakkında iyi düşüncelerim var. Umarım ben de kendimi onlara kabul ettirebilirim" dedi.

Uğur, Beşiktaş'ta başarılı olacağına inandığını ve takım olabildikleri takdirde şampiyonluğu elde edebileceklerini ifade ederek, "Beşiktaş'ta başarılı olamayacağımı düşünseydim, transferim için 2 ay beklemezdim. Büyük takım ve milli takım tecrübesi olan bir oyuncuyum. Ben kendimi ispat ettiğimi düşünüyorum. Burada başarılı olacağım konusunda korkum yok, ama heyecanım var. Geçmiş yıllarda Beşiktaş'ta çok şöhretli oyuncularla başarı gelmediği görüldü. Takım olmak önemli. Takım içindeki hava çok iyi. Yeni transferler olacak. Tecrübelerime dayanarak, biz takım olabilirsek başarılı olacağımızı söyleyebilirim. Büyük isimlerle şampiyonluk kazanılmıyor. Takım olmayı başarabilirsek şampiyonluk uzak değil" şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncu, sakatlığının düzelmesine rağmen Fenerbahçe'de forma giyememesinin sebebini Aykut Kocaman'ın tercihi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de sakatlıktan kurtulduğum dönemde oynayamadım. Bu durum hocamızın tercihiydi. Benim o konuda içim rahat. O dönemde yeni transferler vardı ve forma şansı bulmak zor oldu. Samet hoca transferimde etkili oldu. Gençlerbirliği'ne transfer olduğumda kendisi ayrılmıştı. Daha önce beraber çalışmadık ama Samet hoca hakkında olumsuz hiçbir şey duymadım."

Uğur Boral, geçen sezon Beşiktaş'ın takım olamadığı için başarılı olmadığını dile getirirken, kadrodaki genç oyunculara elinden geldiği kadar yardım edeceğini belirtti. Boral, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben tecrübelerimle Beşiktaş'a katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Kadromuzdaki genç oyuncular çok çalışkan ve saygılı. Sonuçta Beşiktaş'ın geleceği onlar olacak. Ben ve diğer tecrübeli isimler elimizden geldiği kadar onlara yardım edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Geçen sezon Beşiktaş'ın en büyük problemi takım olamamaktı. Takım olamadığınızda hiçbir şey yapamazsınız. Geçen sezon çok yetenekli oyuncular vardı. Ancak takım olamama ve sistem içinde hareket edememe başarısızlığa neden oldu."