Kemer sıkma politikası uygulayan belediyenin aylık bütçeyi 150 bin TL'den 50 bin TL'ye indirmesi üzerine üç şampiyonluğun mimarı teknik direktör Hüseyin Tavur'la yollar ayrılırken, ülkelerine giden yabancı oyuncular Cosmina, Raluca ve Tatu'nun geri dönmeyeceği, milli futbolcular Yağmur Uraz, Berna, Fatma, Arzu, Didem, Ebru, Esra, Gülbin, Yaşam ve Sevgi'nin de ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi. Önceki sezon Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalarak tarih yazan, Türkiye'de 55 maçtır yenilgi yüzü görmeyen mavi beyazlı futbolculara yönetim, Şampiyonlar Ligi maçları için oyuncu listesinin UEFA'ya gönderileceği 28 Temmuz'a kadar süre verdi.

Kulüp Başkanı Zeki Günen, Konak Belediyesi'nin Belediyespor bünyesindeki 24 amatör branşa para aktarması gerektiğini belirterek, "Limitimiz çok azaldı. Geçen sezona kadar 4 bin ile 6 bin TL arasında maaş alan futbolcuların ücretleri bin 500 ve 2 bin TL'ye düşürüldü. Aynı şekilde teknik direktör Hüseyin Tavur'un da maaşı aşağı çekilince, hocamızla yolları ayırdık. Takımın başına Futbol Genel Koordinatörü Ali Alanç'ı getirdik" dedi. Maaşları düşürülen futbolcuların ayrılması halinde Şampiyonlar Ligi'nde yedek ve genç oyuncularla mücadele edeceklerini söyleyen Günen, "Aylardır sponsor arıyoruz ama bulamıyoruz. 11-16 Ağustos tarihlerinde Bosna Hersek'te Şampiyonlar Ligi ön eleme grubu maçlarına gideceğiz. Şartlar ne olursa olsun, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

TERİM'DEN YARDIM İSTENDİ

Konak Belediyespor Başkanı Zeki Günen, kulübün ayakta kalabilmesi için Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le bile görüştüklerini söyledi. Terim'den destek istediklerini belirten Günen, "Fatih hoca Kadınlar 1'inci Futbol Ligi'nde rekabetin olmadığını söyledi. Bu ligin sadece Konak'ın varlığı ile yürümeyeceğini, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerin kadın futboluna girmeleri gerektiğini anlattı. Rekabet halinde devreye girebileceğini ifade etti" şeklinde konuştu.

DARBE ÜSTÜNE DARBE

2 yıl öncesine kadar sporda altın çağını yaşayan Konak Belediyespor, en üst liglerde oynayan takımlarını birer birer kapattı. Mavi beyazlı kulüpte ilk darbeyi voleybolcular yedi. Altınordu ile işbirliği yaparak 2012-13 sezonunda 1'İNCİ Lig'e yükselen erkek takımı, ilk yılında kümede kalmayı başarmasına karşın, geçen sezon başında parasızlık yüzünden ligden çekildi. Belediye yönetimi voleybol takımının ardından kaynak bulunmadığı gerekçesiyle Süper Lig'de mücadele eden kadın hentbol takımı ile yine en üst lig olan TKBL'de mücadele eden kadın basketbol takımının kapısına kilit vurdu. Kadınlar 1'inci Ligi'nde üç yıldır üst üste şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan futbol takımı da kapatırsa, Konak Belediyesi iki yılda dördüncü branşını kapatmış olacak.