Avrupa'nın 42 ülkesinden 2027 atletin madalya mücadelesi verdiği şampiyonanın ilk gününde dekatlon ve heptatlon müsabakalarının startı verildi. Organizasyona en fazla katılımı 270 sporcu ile Almanya gerçekleştirirken, Türkiye'den 227 atletin madalya için yarışacağı bildirildi. 31 Ağustos'a kadar her gün saat 08.00-11.00 ve 16.00-23.00 saatleri arasında yapılacak yarışlada 175 hakemin görev alacağı kaydedildi. Son derece sıcak bir havada gerçekleşen müsabakalarda sporcuların zaman zaman zorlandığı gözlenirken, İzmirliler organizasyona ilgi göstermedi.

SÜPER DEDE'YE DİSKALİFİYE

Avrupa ve dünya veteranlar şampiyonalarına yaklaşık 25 yıldır katılan ve 120'nin üzerinde madalya kazanarak inanılması güç rekorlara imza atan Hikmet Kandeydi, 19'uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda diskalifiye şokuyla sarsıldı. "Süper Dede" lakaplı 82 yaşındaki atlet, akreditasyonu onaylanmadığı için dekatlon yarışına katılamadı.

Hikmet Kandeydi, dekatlon yarışına katılmak için 110 Euro ödeyip 1884 göğüs numarası almasına rağmen kayıtta bir aksaklık olduğunu belirterek, "Benim dalgınlığım, yetkililerin dikkatsizliği yüzünden altın madalya kazanabileceğim dekatlon yarışına giremedim. Ancak pazar güününden itiberen tekli yarışlar için piste çıkacağım" diye konuştu.

ATLETİZM COŞKUSU BİTMEYECEK

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapan İzmir'de 7 Eylül'de bir büyük atletizm organizasyonunu daha gerçekleşecek. Atletizm Federasyonu tarafından İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e atfen organize edilen 9 Eylül Yarı Maratonu, 7 Eylül Pazar günü koşulacak. Saat 09.00'da Belkahve Atatürk Heykeli önünden başlayıp, Konak'ta Hükümet Konağı önünde son bulacak yarış, kulüplü ve ferdi tüm sporculara açık olacak. Organizasyondan bir gün önce sporculara saat 16.00'da Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonun'da göğüs numaraları ve çipleri dağıtılacak.