Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde Kulüp CEO'su Barış Güçlü ile basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Metin Diyadin, sağlıklı bir yapılanmayla PTT 1'inci Ligi'ne hazırlanacaklarını söyledi. Statü gereği PTT 1'inci Lig'de 10 yabancıyla sözleşme imzalanabileceğini hatırlatan Metin Diyadin, ''Ancak biz en fazla 5 yabancı düşünüyoruz. İsrafa gerek yok. Bu liglerde çok geniş oyuncu profilini sağlıklı bulmuyorum. Benim için transferde iki kıstas var; biri karakter, biri de yeterlilik" dedi.

Bir soru üzerine Süper Lig'de görev yaptığı kulüplerden yabancı oyuncu almanın zor olduğunu ifade eden Metin Diyadin, "Süper Lig'de çalıştığım yabancıların transferi, ekonomik olarak zayıf bir ihtimal" ifadesini kullandı. Göztepe'nin son 8 senede büyük travmalar yaşadığını hatırlatan Metin Diyadin, "Bu şampiyonluk yaşanan sıkıntıları geride bıraktı. Travmayı coşkuya dönüştürdük" diye konuştu.

Yeni sezonda Karşıyaka ile yaşanacak rekabete de değinen Metin Diyadin, "Fenerbahçe'de oynarken Galatasaray rekabetini yaşadım. Şimdi ise Karşıyaka maçları ile bu heyecanı yakalaşacağım. İki takımın zirveye oynaması gerekiyor. O zaman derbiler daha cazip hale geliyor" yorumunu yaptı.

Önümüzdeki sezona girerken mevcut kadroda da değişimler olacağının sinyallerini veren Metin Diyadin, şöyle devam etti:

"İki lig arasındaki güç dengesini dikkate alarak bazı futbolcularla oturup konuşacağız. Duygusallığa asla yer vermeyeceğiz. Bu konuda adım atarken, yeterlilik kriterine göre rotasyon yapacağız. Bu benim için geçerli. Dengeli ve sağlıklı hareket etmek zorundayız. Normalde lig atlayan takımlarda geniş çaplı revizyon yapılması taraftarı değilim. Ancak bazen değişimler de şart."

Metin Diyadin, basın toplantısına gelen gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi,  çok neşeli bolduğu odikkati çektüi.

YENİ SEZON İÇİN DOĞANLAR STADI

Göztepe CEO'su Barış Güçlü ise PTT 1'inci Lig'deki maçlarını Bornova'da yapımı devam eden Doğanlar Stadı'nda oynayacaklarını açıkladı. Stat inşaatının ağustos başında bitmesinin planlandığını anlatan Güçlü, "PTT 1'inci Ligi, 14 Ağustos'ta başlayacak.

Eğer tesis yetişirse, sezonu 6500 kişi kapasiteli Doğanlar'da açacağız. Spor Bakanlığı da ocak ayında Alsancak Stadı'nın tamamlanacağını açıkladı. Alternatiflerimiz çoğalacak."

Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak yeni statla birlikte altyapının taşınacağını da belirten Barış Güçlü, "Şu an altyapı takımlarımız için yeni tesis yeri arıyoruz. İnciraltı bizim için en iyi yer olur. Çocukların rahatlıkla gideceği merkezi bir yerde altyapı tesisi kurmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.