Yüce Atatürk yazılı tişörtle sahaya çıkan Fethiyespor yine çok alkışlanacak bir harekete imza attı.

Ege temsilcisi, engelli bir taraftarın tasarladığı formayı saha forması yaptı.

Fethiyespor'un konuya ilişkin internet sitesinden özel bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

"2014-2015 Futbol sezonunu dün akşam itibariyle açtık. Dün akşam maçın skorundan çok daha önemli bir olay yaşandı, sessiz sedasız. Ancak bu olay, şaşaalı galibiyetlerden çok daha önemliydi bize göre.

Takımımızın dün akşam giydiği formaların tasarımını, Fethiye’de yaşayan, engelli bir kardeşimiz yaptı. Ulaş Yöntem adlı engelli kardeşimiz, yaşadığı ‘skolyoz’ hastalığından dolayı, vücudunun bir tarafının gelişiminin daha az olması nedeniyle uzun süre ayakta kalamıyor, tek başına seyahat edemiyor, bu nedenle zamanının büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiriyor. Yıllardır dizayn ettiği fotoğraflarla, sitemize ve facebook sayfamıza da büyük emekleri olan Ulaş ilk olarak 80. Yıl için tasarımlar yaptı ancak o dönem tasarımları kabul görmedi.



Bu sezon için tasarladığı formaları, sosyal medya üzerinden kulübe gönderen Ulaş, hiç beklemediği bir dönüş aldı; gelen mesaj, tasarımlarından bir tanesinin, yeni sezon forması olarak seçildiğini söylüyordu. Lacivert zemin üzerinde, Türk bayrağını temsilen kırmızı&beyaz şeritlerin bulunduğu ve kulübümüzün, tüm renklerini içeren, sade tasarım, bu sezon ki iç saha formamız oldu. Bu hafta içi yeni bir mesaj aldı Ulaş, Pazar akşamı saat 19:00’da kulübe davet ediliyordu. Belirtilen saatte kulübe gitti, bir plaket ve tasarladığı forma takdim edildi kendisine. Menemen Bld. Spor maçını da protokol tribününde izledi. Engelli bir taraftarın, amatör tasarımlarının, profesyonel bir takım tarafından kullanılması, ülkemizde ve dünyada bir ilk beklide. Bu duyarlı olayda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.




Herkesin Fethiyespor için yapabileceği bir şey vardır sözünü, daha güzel anlatacak bir hikaye olamaz diye düşünüyoruz. Ancak buradan kulübümüze ve Belediye Başkanımız Sn. Behçet Saatçi’ye bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Engelli kardeşlerimiz için, bu güne kadar yapılanları yeterli görmeyelim ve onlara hayatı kolaylaştırmak için daha çok çalışalım. Stadımızda engelli kardeşlerimizin rahatça maç izleyebileceği bir bölüm oluşturalım. Fethiye’mizi de engelli kardeşlerimizin, hiçbir engelle karşılaşmadan yaşayabileceği fiziki koşullara kavuşturalım.

Gelin hep birlikte Fethiye’de ENGELLERİ KALDIRALIM."