Bu yıl 'su için doğa' temasının seçildiği  Dünya Su Günü çerçevesinde 21. yüzyılda karşı karşıya kalınacak susuzluk sorununa karşı doğa kaynaklı çözümler üretilmesini hedefleniyor. Tüm dünyada bulunan su kaynaklarının sadece yüzde 2.5'u içme suyu olarak kullanılabiliyor.
Su, hijyen, enerji, teknoloji alanında global lider olan ve tüm dünyada susuzluk sorununa dikkat çekmek için faaliyetlerde bulunan Ecolab da ekonomi için kritik olan su kullanımının planlanmasının önemine dikkat çekti.

Büyük bir engel

Endüstrinin karşı karşıya kaldığı susuzluk tehdidi ekonomik büyümenin önünde büyük bir engel oluşturuyor.
Carbon Disclosure Project (CDP)'nin 2016 Küresel Su Raporu'na göre, 2016 yılında 607 şirket susuzluk, kuraklık, sel gibi nedenlerle bir önceki yıla göre 5 kat daha fazla zarar ederek 14 milyar dolar kaybetti.
Su, hijyen, enerji teknolojileri ve hizmetleri alanında global lider olan ve tüm dünyada susuzluk sorununa dikkat çekmek için faaliyetlerde bulunan Ecolab'ın Türkiye Genel Müdürü Hülya İbrahim, 'Endüstride kullanılan su, toplam tüketimde tarımdan sonra yüzde 20'lik pay ile ikinci sırada yer alıyor. Ekonomik gelişmenin sürmesi için su kullanımını daha iyi yönetmek ve bu sınırlı kaynağı koruyacak teknolojileri hayata geçirmeleri şart' dedi.
Bu arada şaşıracağınız bazı rakamları vermek istiyorum.
1 hamburger için 1703 litre su, 1 fincan kahve için 208 litre su, 1 defter için 9.8 litre su, 6 şişe bira için 632 litre su, 1 gömlek için 2,649 litre su, 1 araba için 14,797 litre su harcanıyor.

Türk Telekom ile İŞKUR'dan işbirliği

Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom ile İŞKUR arasında İşe Alım Protokol Sözleşmesi imzalandı.
İmzalanan sözleşme ile 34.502 çalışanıyla sektöründe en büyük istihdamı sağlayan ve yine sektöründe sendikalaşmayı benimsemiş tek şirket olan Türk Telekom, 2.500 tekniker alımı yapacak.

ÖTV ve KDV indirimi yeniden yapılmalı

Ocak ayında beyaz eşya satışlarının yüzde 17 oranında düştüğünü ve bu düşüşlerin önüne geçmek için başta beyaz eşya ve mobilya sektörü olmak üzere bir çok sektörde vergi indiriminin getirilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya faydası büyük olur. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmaz tersine artırır' dedi.

'Tütüncü zararına çalışıyor'

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan şöyle konuştu: 'Tütüncü emeğinin karşılığını alamıyor. Denizli'den Manisa'ya tütüncünün şikayetleri dağ gibi oldu. Üreticiyle yapılan dikim ve alım sözleşmesi kağıt üstünde 19 Lira ama tütün alımları 10 ile 15 Lira arasına kadar düştü. Üstelik alımlar sırasında tütünün fazlaca çürüğe ayrılması nedeniyle, 12-14 Lira arasında maliyeti olan tütün üreticisinin hanesine zarar yazılıyor. Ürettiğinin altına ya da maliyetine teslim yapmak zorunda kalan üreticinin derdine çare olması için, tütünün taban fiyatının 20 Liradan aşağıya düşmemesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'yı göreve çağırıyorum.'

Liderliğini sürdürdü

Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) Mücevher Tasarım Yarışması Gala Gecesinde en iyi mücevher tasarımı ödülleri ve 2017 yılının en yüksek ihracatına imza atan firmalara İhracatın Lideri ödülleri verildi.
Pırlantalı Mücevher ihracatında 2016'da olduğu gibi 2017 yılında da lider olan STORKS Mücevherat adına plaketi STORKS Genel Müdürü Hakan Kocabaş aldı.


DİP EKSPRES

'Bir meslek adabı vardı!'



1923 - 1984 arası İstanbul'da yaşamış olan meşhur dolandırıcı Sülün Osman bakın ne diyor: 'Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. Mesela on tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşamdan sonra. Kuyumcunun kapısındayız ve dükkân kapalı. Karımın hastalığını anlatıyorum acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan.
Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki '300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın!' Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor.