Şşt, SENin için yazıyorum bu yazıyı. Evet, evet; SENin için. Benim başıma gelmez, benim yakınım böyle bir şey yaşamaz diyen SEN için yazıyorum. SEN başkalarının acılarına duyarsız kalıyor, cinsel saldırılara uğrayan kadınların eksikliklerini konuşurken, SENin kız kardeşine, SENin karına, SENin evladına tecavüz ediliyor.
SEN; kahve köşelerinde namustan ahkam keserken, kadınların her yaşadığında onu suçlarken SENin en yakın arkadaşın SENin kız kardeşine tecavüz ediyor. Kız kardeşin çaresiz. Sana; bunu anlatsa; namus için SENin o şerefsiz arkadaşını öldürüp SENin hapse gireceğini düşünüyor; susuyor. SEN gazete haberlerini okuyup üzerine acımasızca yorumlar yapıyorken, SENin o arkadaşın usulce yanından kalkıp gidiyor. Ama nereye gidiyor?
SEN; tecavüze uğrayan kadınları başı açık, kısa kollu giyerse böyle olur diye suçlayan adam. SEN düşünüyorsun ki; benim karım saçını örtüyor ve güven altında. Ona hiçbir şey olmaz. SENin ağzından köpükler saçılırken, SENin komşun bıçak zoruyla SENin karına tecavüz ediyor. Karını tehdit ediyor; birine söylerse hem onu hem de SENi öldüreceğini. Karın susmak zorunda kalıyor. Çünkü sana göre, tecavüze uğrayan kadın suçlu. Komşusu ona saldırıyorsa; bu onun suçu. Karın; SENi de öldürmesin diye onunla birlikte olmaya devam ediyor.

Kızın, SENden korkuyor. Bugüne kadar ne yapsa suçlamış, cezalandırmışsın. SENin kızına SENin ailenden biri tecavüz ediyor. Suçlu kendisi olacak diye susmak zorunda kalıyor. SENin kızına öz kardeşin tecavüz edebiliyor ve SEN bunun farkında değilsin. Kızının neden durduk yere bayıldığından şikayetçisin ve yine onu suçluyorsun. Sana göre o ya akıl hastası, deli; ya da numara yapıp ilgi görmek istiyor. Suçlu; sana göre o. Ah, keşke kızına birazcık ilgi gösterebilseydin. İlgi görmek istiyor ama artık bugün değil. Çok, çok öncesinde.

Namus, namussuzluk. Kim namuslu? Kim namussuz? Nişanlısı tarafından tecavüze uğrayan SENin kızın, namus için o namussuz adamla evlendirilmek zorunda bırakılırım diye susuyor, sadece ağlıyor.
SEN, hekim meslektaşım. Sana gelen tecavüz mağduru kıza rapor vermeye korkuyorsan; hekimim diye niye dolanırsın ortalıkta. Şikayetçi olursan; ailene bildirmek zorunda kalırım yalanını neden söylersin. SENin kızın, kız kardeşin, karın yok mu?

SEN tecavüze uğramış kıza karakolda neden o eve gittin, neden o adamla konuştun, neden etek giydin diye suçlayıcı sorular soran polis memuru. Sen, bu adamdan şikayetçi olursan zaten fazla ceza almaz, indirimlerle dışarı çıkar, sana daha fazla bela olur diyen kanun(!) adamı. Unutma ki; bu yazıdaki SENlerden biri de ihtimal vermesen de kendin olabilirsin.
Bir psikiyatri doktoru olarak çok net şekilde görüp, söyleyebilirim ki; ülkemizde cinsel saldırılar, tecavüzler bir hekimin uykularını kaçıracak kadar artmış bulunmakta. Bu vakaların büyük çoğunluğu; bunu kendi içlerinde yaşıyor, ailelerine ve yetkili makamlara durumu bildirmeye korkuyor. Evet, bu yazıdaki SEN; sen olabilirsin demiyorum. Belki de SENsin.