TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 72 ülkeden ticareti geliştirme kurumunun üst düzey yöneticilerinin katıldığı konferansta, 51 ülke yöneticisiyle birebir görüşerek ortak çalışma kararı aldıklarını söyledi. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi, International Trade Center (ITC) tarafından Fas'ın Marakeş kentinde 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen "TPO Network World Conference and Awards 2016" etkinliğinde ülkemizi temsil etti. Konferansa dünyanın 72 farklı ülkesindeki TPO (Trade Promotion Organization)'ların üst düzey yöneticileri katıldı. Etkinlik süresince küresel ticaretin geleceği, e-ticaretin gelişimi, Afrika'nın ticaretteki önemi ve kadının ticaretteki yeri gibi güncel konular görüşüldü.
Söz konusu programın ilk günü TİM ile ITC arasında 'İyi Niyet Mektubu' imzalandı. İmzalanan mektup ile TİM'in ITC ve bu ağa bağlı diğer ülke TPO'ları ile ilişkilerini geliştirmesi kararlaştırıldı. İmza sonrası TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ITC Direktörü Arancha Gonzalez arasında ikili görüşme gerçekleştirildi. TİM Başkanı Büyükekşi TİM olarak ihracatı desteklemek için vizyonlarını ve hedeflerini aktarırken, ITC Direktörü TİM ile daha yakın ilişkiler kurarak TİM'in deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

En eğlenceli projeler ödüllendirildi

Eğlence, rekreasyon ve spor alanlarına yönelik farkındalık yaratmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 'Shining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri Gala Gecesi' düzenlendi. Crowne Plaza Florya'da düzenlenen yarışmanın başvuru sürecinde 4 kategoride 137 aday başvurdu. Gala gecesine katılan önemli isimler arasında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İnebolu Belediyesi Başkanı Engin Uzuner, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de yer aldı. Başarılı projeler ödüllerine kavuşurken keman resitali ve Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun büyüleyici performansı gala gecesine katılan misafirlere keyifli anlar yaşattı. 


Doğru nefes alıp vermeyi öğrendiler

Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, doğru nefes alıp vermenin stresten yorgunluğa, daha fazla kalori yakmaktan uyku düzenine kadar insan vücudunda yaşanan birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi. Ege Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirerek kurduğu Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanlığı Kliniği'nde solunum güçlükleri, lenfödem, omurga eğriliği ve idrar kaçırma gibi birçok alandaki hastalara tedavi imkanı sağlayan Dr. Hülya Özlem Şener, gerçekleştirdiği nefes terapisi, gevşeme ve bilişsel egzersiz eğitimi ile de doğru nefes alıp vermeyi öğretti. 
Dr. Hülya Özlem Şener'in sunumu ile başlayan gün boyu süren eğitimde  solunum anatomisi ve fizyolojisi, solunumun önemi ve vücuda kazandırdıkları, doğru nefes alışverişi gibi konular ele alındı. Ardından katılımcılara tek tek doğru nefes alma egzersizi yaptırılırken, katılımcılar doğru nefes alıp vermeyi öğrendiler. 


Dışişleri'nden Sevr tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, 'Erdoğan, Lozan Anlaşmasını feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması'na geri dönebiliriz' sözlerine tepki göstererek yaptığı açıklamada 'Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz' denildi.

Borsa İstanbul'un TL kararı

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, dünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

ÖTV korkusu rekor getirdi

ÖTV artacak korkusu ve kur artışının tamamının yansıtılmadığı stoklarla kasım ayında toplam 122 bin 309 adet otomobil ve hafif ticari araç satılırken, 84 bin 601 adet olan 2015 yılı kasım ayına göre pazar yüzde 44.57 büyüdü.

Vodafone, engellilere teknoloji ile dokundu 

Engelli ve dezavantajlı bireylere mobil teknolojilerin dönüştürücü gücünü kullanarak destek veren Vodafone, bu alandaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye Vodafone Vakfı tarafından Düşler Akademisi projesine bugüne kadar aktarılan hibe tutarı yaklaşık 4 milyon TL'yi bulurken, projeyle 5 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireyin hayatına dokundu. Ayrıca 'Düşler Kulübü' programı ile engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servisler sunmaya devam eden Vodafone'un yenileyerek güncellediği Türkiye'nin en kapsamlı işaret dili eğitim uygulaması 'İŞARET' ise 15 bini aşkın işitme engelli ve yakınının hayatını kolaylaştırıyor. Engelli bireyleri ekonomik ve sosyal hayata kazandırmayı amaçlayan Vodafone'un bugüne kadar tüm projeleriyle ulaştığı engelli ve dezavantajlı birey sayısı ise 195 bini aştı.

Marmarabirlik kar payı dağıttı 

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi firması arasında yer alan ve ürün alım kampanyası kapsamında zeytin üreticisine peşin ödeme kararı alıp bunu hayata geçiren Marmarabirlik, bu kez üretici ortaklara kar payı dağıtacak. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 8 kooperatif ve 32 bin üretici ortaklarıyla dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olduklarına, son 6 yılda ise günlük üretimin 90 tondan 200 tona çıktığını belirtti. Aynı 18 ülkeye olan ihracatın günümüzde 49'a yükseldiğini belirten Asa, bu başarıları nedeniyle Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ihracat şampiyonları listesinde 4 kez ihracat şampiyonu olarak zeytin ve zeytinyağı sektörüne damga vurduklarını söyledi.

Küçükpark Sevgiyolu cazibe merkezi oluyor

Bornova Belediyesi İzmir'in önemli merkezleri arasında yer alan Küçükpark'ı yayalaştırıyor. Kafeleri ve yiyeyecek içecek mekanlarıyla özellikle gençlerin buluşma merkezi haline gelen Küçükpark'ı yepyeni bir görünüme kavuşturacak projenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Küçükpark'ın daha etkin bir şekilde kullanılmasını hedefleyen çalışmalar aylar önce vatandaşların fikirlerinden yola çıkılarak başlatılmış bu maksatla 'Fikrini Al Parka Gel' sloganıyla düzenlenen etkinlikte binlerce Bornovalı Küçükpark'a ilişkin hayallerini ve dileklerini kağıtlara dökmüştü. 

Sabancı'nın cirosu yüzde 25 arttı

Sabancı'nın 2016 cirosu %25, kârı %12 arttı; Carrefoursa'dan çıkma planı yok, Enerjisa'da IPO için uygun zaman bekleniyor
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2016 yılında konsolide cironun yüzde 25 artışla 25.5 milyar TL, toplam kârın ise yüzde 12 artışla 1.9 milyar TL'ye ulaştığını belirterek; 2017 bütçesi için ekonomideki büyümeyi yüzde 3-3.5 olarak aldıklarını ancak önümüzdeki dönemde artacak fonlama maliyetlerinin şirket bilançolarına bir miktar olumsuz etkisi olacağını söyledi.

DİP EKSPRES

BES'e otomatik katılım 1 Ocak'ta 


Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre çalışanlarından 45 yaş altına BES zorunlu hale geliyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla yurtiçi tasarruf oranının artırılması ve çalışanların çalışma döneminde sahip oldukları refah seviyesinin emeklilik döneminde de korunması için emekliliğe yönelik olarak tasarruf etmeye özendirilmesi amaçlanıyor.
Söz konusu yasa işyeri bazlı özel emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, çalışanların otomatik olarak bir emeklilik planına dahil edilmesi ve ilgili kişilere belirli şartlar çerçevesinde plandan çıkma imkanı verilmesi esasına dayanıyor.