İzmir Valiliği'nden gelen 'hava tahmin raporları'nı dikkatlice takip ediyorum.
Bu arada Vali Mustafa Toprak'ın yaptığı ziyaretleri ve kendisini ziyarete gelenleri de izliyorum...
Acaba, AKP yanlılarının dışında CHP'li olarak bilinen kuruluşları ziyaret edip etmeyeceğini merak ettiğim için mi?
Neyse...
Belki de tahmin ettiğim gibi iş adamları ve de bazı sanayiciler zaten AKP'li, ya da destekçisi, 'Ne yapsın Vali mi?' demeliyim!

İsmail'i biliyoruz!

Şimdi bana değil Vali beye hak vereceksiniz...
Çünkü dün yapılan düzeltme haberinde, 'Vali Toprak, üretim yaparak, katma değer oluşturarak ülkemize katkı sağlayan sanayicileri ziyaretine devam ediyor' denildikten sonra şöyle devam edildi:
'İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasını ziyaret etti. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Katmerciler A.Ş'ye gelişinde Vali Toprak'ı Katmerciler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci ve diğer ilgililer karşıladı.'

Katmerci kim?

AKP'den sanıyorum iki dönem milletvekili seçildi...
Yanılmıyorsam Akseki kökenli...
Yani Kayserili gibi işini bilen çalışkan birisi...
Bitpazarı'nda da kendisini 'iyi tanıdığını' belirten eski esnaf var...
Ama şimdilerde TOMA yapmaktan başını kaşıyacak zaman bulamadığı için ne Bitpazarı'ndaki dostlarına, ne de AKP ile uğrayacak zaman bulduğunu sanmıyorum.

Pamuk eller cebe!

Zaten AKP'ye giderse, mali işlere akan hemen yanına gelecek, 'Biraz da seni destekleyen ve ne çıkaran partimize cömert olursun herhalde?' diye soracaktır.
Çünkü bütün masraflar ve giderler İl Başkanı Bülent Delican ile birkaç yöneticiye kaldı.
Öyle ki; Bakan falan geldiğinde davet edilenlerin çoğu gelmiyor...
Neden?
Arkadan bağış yapmaları istenecek diye...
Ya da 'Benim bir menfaatlim yok, olan gitsin!' düşüncesi öne çıkıyor.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim:
Vali Toprak'ın, 1985'te kurulan, 30 yılı aşkın deneyimiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün yenilikçi, öncü ve lider şirketi olan ve tümü kalite belgeli 30'a yakın farklı ekipman üretimiyle sektörünün en geniş ürün gamına sahip olan Katmerciler A.Ş hakkında İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci'den kısa bir brifing aldığında, kendisine söylendi mi bilmiyorum, yakında polise yani İçişleri Bakanlığı'na satılan onlarca TOMA'dan sonra, şimdi de 'zırhlı' değişik yapıda araç imal edilerek, hem polise hem de askeriyeye satılacak...

Ohh ne güzel!

Valilikten yapılan açıklamada şu paragraf dikkatimi çekti:
Katmerci A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci, firma faaliyetleri ve çalışmaları konusunda, 'Katmerciler A.Ş'nin ürün yelpazesi içinde itfaiye araçları, çevre araçları, taşıma araçları, savunma sanayine yönelik araçlar, inşaat sektörüne yönelik araçlar ve özel ürünlerin tasarım ve üretimi yer almaktadır. Bu ürünler arasında, itfaiyelerden çöp araçlarına, vidanjörlerden kanal açma araçlarına, tankerlerden kurtarma araçlarına, damperlerden mobil bakım araçlarına, hayatı kolaylaştırmada farklı fonksiyonlara sahip çok çeşitli araç üstü ekipmanlar bulunmaktadır.

Anlat anlat güzel oluyor!

Şirketimiz, ileri teknolojiye dayalı üretim kabiliyetiyle, toplumsal olaylara müdahale araçları da (TOMA) üretmektedir.
Şirket, uzun yılların birikim ve deneyimiyle savunma sanayine giriş konusunda da önemli adımlar atmaktadır. Milli Savunma Bakanlığından Tesis Güvenlik Belgesi alan ve öncelikli olarak zırhlı personel taşıyıcılarıyla bu kulvarda yer almaya hazırlanan Katmerciler, bu amaçla Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir fabrika kurmuş, ayrıca şirketin Ankara şubesini faaliyete geçirmiştir.

Hızını kesmeden devam!

Çok güçlü Proje ve Ar-Ge Departmanları, şirkete önemli rekabet avantajı sağlamaktadır. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'ndan 'Ar-Ge Üretim Merkezi' sertifikasını aldığı, sektörünün en güçlü Ar-Ge Merkezine sahiptir. Katmerciler, araç üstü ekipman üretiminde Ford, BMC, Hyundai, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışmaktadır.
Her siparişin yeni bir tasarımı gerekli kılabildiği sektörde geniş tasarım portföyü sayesinde, değişik marka ve tipte araçlar üzerine hızlı bir şekilde ekipman tasarlama ve üretebilme yeteneğine sahiptir.

Bazıları kapanıp, el değiştirirken...

Katmerciler A.Ş, uzun yıllardır, entegre ve modern üretim sistemine sahip olduğu İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 31 bin 500 m2'lik arsa üzerinde 12 bin m2'si kapalı alanda üretim yapmaktadır. Doğrudan ve dolaylı olarak, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan Katmerciler, ihracat odaklı bir şirket olarak aynı zamanda sektörünün en büyük ihracatçısıdır. Bugüne kadar 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir. 1998 yılında Japonya ile ilk ihracatına başlayan Katmerciler'in ihracat ağı içinde Japonya'dan Mısır'a, Fransa'dan Nijerya'ya, Hindistan'dan Cezayir'e, Almanya'dan Katar ve Tayland'a, çok sayıda ülke yer almaktadır.

Daha ne olacak?

TİM verilerine göre, uzun yıllardır sektörünün açık ara en büyük ihracatçısıdır. İSO 2. 500 Büyük Sanayi Şirketlerinden birisidir. Ege Bölgesi'nin en büyük, İzmir'in en çok istihdam yaratan ve en çok vergi ödeyen şirketleri arasındadır.'

'Yaşasın Valimiz!' diyorlardır...

Bu bilgileri Valilik veriyor...
Bir AKP'li firma ancak bu kadar met edilebilir. Reklam şirketlerine, gazetelere, medyalara paralı ilan verilse bu kadar reklamını yaptıramaz. 'Devlet' ya da Cumhurbaşkanımızın temsilcisi dediğimiz İzmir Valisi Mustafa Toprak, AKP'li eski milletvekilinin şirketiniz, onların ağzından, resmi sitesinde bu kadar net ve güzel anlatıyor. Türkiye'nin önemli üretim ve istihdam merkezi olan aynı zamanda döviz girdisi sağlayan Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Katmerciler A.Ş'yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Toprak'ı da TOMA üreterek devleşen, çünkü 'malım elimde kalacak' diye bir endişesi olmayan İzmir firmasını tanıttığı için kutlamak mı gerekiyor, karar veremiyorum.
Keşke sıradan tüm firmalarımız, böyle tanıtılsa...

Ben de Vali'yi kutluyorum!

Ben Valimizi tebrik edeyim, o da eski AKP'li milletvekilinin firmasını...
Vali Toprak'ın sözlerini sizinle paylaşayım:
'Burada sizlerinde Katmerciler A.Ş olarak üretim yapmanızdan dolayı tebrik etmek istiyorum. Gerek yaptığınız üretim ve sağladığınız istihdam ve katma değer ve gerekse de yapmış olduğunuz ihracatla Ülkemize sağladığınız döviz girdisi nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.  Bizimde İlin Valisi ve Devletimizin Temsilcisi olarak görevimiz yatırımcılarımızın önünü açmak, gölge etmemek, yürümelerine, istihdam sağlamalarına, ekonomik değer oluşturmalarına, ülkemizin değerine değer katmaya katkıda bulunmaktadır. Ben de, sizler gibi yatırım ve üretim yapan firmalarımızı ziyaret ederek moral vermeye, tebrik etmeye ve Ülkemize sağladığınız katkılar nedeniyle teşekkür etmeye çalışıyorum. Burada sizlerin gerek araç üstü ekipman üretimi ve gerekse güvenlik kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu zırhlı personel taşıyıcılarını üretmeniz ve önemli bir ARGE Merkezi ile savunma sanayiinde ürün geliştirmeden ihracata kadar geniş bir üretim sürecini gerçekleştirmenizden dolayı Ülkemiz adına gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.'

Dinlemek bile nezakettir

Vali Toprak, ziyaret ve incelemelerinin ardından Katmerciler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci'ye ve diğer ilgililere göstermiş oldukları başarılı üretim ve faaliyet ile gayretlerinden dolayı teşekkür ederek OSB'den ayrıldı. Belki komşu bir iki fabrikayı da ziyaret edecekti ama baksanıza firmanın yöneticileri o kadar güzel bir brifing vermişler ki, vakit akşam olmuş...

Zam Şampiyonu kuru soğan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Şubat ayı Enflasyon rakamlarını açıkladı. Şubat'ta kuru soğan zam şampiyonu olurken, domates fiyatı en fazla düşen ürün oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,02, yurt içi üretici fiyat endeksi de aylık yüzde 0,20 düştü. Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 6,16 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan haberleşmede yüzde 0,42, eğlence ve kültürde yüzde 0,13 ve gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,04 düşüş gerçekleşti.
 
***

DİP EKSPRES

Kahve tiryakileri dikkat!


Kahve türleri, içerdiği kafein oranı belirlenen sınırların altında kalırsa 'kafeinsiz' olarak adlandırılacak Türk Gıda Kodeksi Kahve ve Kahve Ekstraktları Tebliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğde, 'kafeinsiz çiğ çekirdek kahve', kafein miktarı kuru maddede ağırlıkça yüzde 0,1'i geçmeyen kahve olarak tanımlandı.
Kafeinsiz kavrulmuş çekirdek kahve ve kafeinsiz öğütülmüş kahvenin kuru madde esası üzerinden suda çözünen madde miktarı ağırlıkça en az yüzde 22 olacak. Kahvenin öğütülmüş kimyasal özelliklerinden rutubet oranı, ağırlıkça yüzde 5 olacak.
Toplam kül miktarı ise önceki tebliğde kuru madde esası üzerinden ağırlıkça en çok yüzde 6,5 iken yeni düzenlemede yüzde 3-6 arasına çekildi.

Kafa karıştırıyor ama önemli

Kahve ekstraktı, çözünebilir kahve ekstraktı ve çözünebilir kahvede susuz kafein miktarı kahve esaslı kuru madde içeriğinin ağırlıkça yüzde 0,3'ünü aşmıyorsa 'kafeinsiz' olarak isimlendirilecek. Çiğ çekirdek kahve, kavrulmuş kahve çekirdeği ve öğütülmüş kahvede kafein miktarı kuru maddede ağırlıkça yüzde 0,1'i aşmıyorsa 'kafeinsiz' olarak adlandırılacak. Ürünlerin taşınması ve depolanması, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine uygun olacak. Hazır ambalajlı hale getirilmeksizin piyasaya arz edilen ürünler, satış yerlerinde ürüne dışarıdan teması engelleyecek ancak ürün görselliğine de izin verecek şekilde uygun malzemeden yapılmış açılır-kapanır tezgah dolaplarında muhafaza edilecek.