Lise son sınıf öğrencisi H.S., sınıf arkadaşı T.D.'yi bıçaklamasının ardından bugün sabah iki çocuğun ailesinin tartışmasında silahlar konuştu. H.S.'nin ailesinden iki kişi, otomotik tüfekle karşı aileye açtığı ateş sonrası 10 kişi yaralandı.  Olay şöyle gelişti; 4 ay önce T.D.'yi sırtından bıçaklayan H.S., olay sonrası Torbalı'dan şehir dışına gönderildi.

Dört aylık zaman diliminde ara ara ailesini görmeye gelen H.S., ailesini görmek için tekrar Torbalı'ya geldi. Subaşı Mahallesinde bulunan internet kafeye giden H.S., kavgalı olduğu ailenin fertleriyle karşılaştı. İddiaya göre, taraflar arasında bıçaklama olayı nedeniyle yeniden tartışma çıktı. Bunun üzerine T.D.'nin ailesi H.S.'yi darp etti.

Olayı duran H.S.'nin ailesinden H.S. ile M.Ş.S. av tüfekleriyle internet kafeye gelerek dehşet saçtı.
T.D.'nin akrabalarının üzerine ateş açan ikili Şeref D., Kadir D., Nurcan D., Ramazan D., Şahin T., Hamit A., Remziye D., Abdullah A., Tanju A. ve Zeynep A.'yı yaraladı. Olay sonrası bölgeden kaçan H.S. ile M.Ş.S. jandarma tarafından yakalandı. İnternet kafe kan gölüne dönerken bölgeye çağırılan ambulanslar yaralıları Torbalı Devlet Hastanesine kaldırdı. Yaralılardan Nurcan D., Şahin T., Hamit A. daha sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.Yaralılardan Abdullah A.'nın 11 yaşında
bir çocuk olduğu belirtildi.


DOKTOR ORTALIĞI KARIŞTIRDI


Dört ay önce yaşanan olay sonrası her iki ailenin de anlaşmaya vardığı ve H.S.'nin ailesinin T.D'nin ailesine kan parası ödediği ve ardından H.S.'nin İzmir'i terk etmesi istendiği ifade edildi.

Zanlılar, bugün Torbalı Adliyesinde mahkemeye çıkarılacak. Olayı duyan T.D.'nin ailesinin akrabaları hastaneye akın etti. Bölgeye çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi.

Torbalı Devlet Hastanesinde de olaylar çıktı. 112 Acil Servis İstasyonunda görevli bir doktorun kızgın olan aile fertlerinin arasında polisi suçlayarak, hastanede güvenlik riskinin olması nedeniyle durumu ağır olmayan hastaların bile İzmir'e sevk edildiğini söylemesi üzerine olaylar çıktı. Bunun üzerine yaralıların yakınları, akrabalarının İzmir'e sevk edilmemesini istedi. Polis, aile fertlerini sakinleştirmekte zorluk çekti.


OLAY NASIL GELİŞTİ


Şubaşı Mustafa Topalan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi H.S., öğle arasında iddiaya göre, kendisine "Naber lan?" diye seslenen sınıf arkadaşı T.D. ile tartışmış ve olay kavgaya dönüşmüştü. Araya giren öğretmen ve öğrenciler kavgayı ayırdığı sırada H.S., cebinden çıkardığı bıçakla olay yerinden uzaklaşmakta olan T.D.'nin peşinden koşup sırtından yaralamıştı.

Kanlar içinde kalan T.D., ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.
Olay sonrası yakalanan H.S. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.