ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye karşı yeni bir yaptırım listesi açıkladı. Kuzey Kore ile çalışan birey ve şirketlerin yer aldığı listede Türkiye'den de isimler ve savunma sanayinin önemli aktörlerinden bir şirket de yer aldı.ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan listede Türkiye'den iki şahıs ve bir şirketin isimleri bulunuyor. Buna göre, Erhan Çulha ve Hüseyin Şahin isimli şahıslar ile SIA Falcon International Group isimli İstanbul merkezli şirket ABD'nin Kuzey Kore yaptırımları listesine girdi.Kaynak: ABD Türk savunma sanayinin önemli bir şirketini yaptırım listesine ekledi

Maldan Göleti suya hazır

810 dekar araziyi sulayacak projenin % 95'i tamamlandı; gölette su tutulmaya başlandı. Manisa ovasına 2019 yaz sezonundan itibaren Maldan-Sarısu Göleti'nden su verilmesi planlanıyor. Geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle gövdesi zarar gören Maldan-Sarısu Göleti'nde geri sayım başladı. 810 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak projenin % 95'i bitirildi. Maldan-Sarısu Göleti ve Sulaması Projesi " tamamlandığında hem bölgede ürün çeşitliliği yaratacak hem de üreticiye aynı tarladan birkaç kez hasat imkanı sağlayacak. Proje ayrıca sulama maliyetlerinin de düşmesine neden olacak; yeraltı suyu kullanımını azaltacak. Maldan-Sarısu Göleti ve Sulaması çiftçiye her yıl ortalama 908 bin lira ek gelir sağlayacak.

Havalar fena soğuyacak

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni iklim araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre, önümüzdeki birkaç ay içerisinde uzay çağının en düşük sıcaklıkları görülebilir.Kaynak: Tarihin en soğuk günlerine hazır olun.
ASA uydularından alınan verilere göre, Dünya'nın en üst atmosfer tabakası Termosfer'de soğuma ile daralma var. Atmosferin yarı çapı giderek daralıyor.Martin Mlynczak ve meslektaşları, kısa bir süre önce Termosfer iklim endeksini açıkladılar. Bu endeks ne kadar nitrik oksidin uzaya hangi oranda salındığını gösteriyor. Güneş aktivitelerinin en yüksek olduğu dönemlerde Termosfer iklim endeksi yüksek (sıcak), Güneş aktivitelerinin az olduğu dönemlerde düşük (soğuk)

DİP EKSPRES

MOPAK'ın çevresel çalışmalarına ödül

Türkiye'nin önde gelen kağıt ve defter üreticilerinden MOPAK, yaptığı çalışmalarla çevreye karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor. MOPAK son olarak kazandığı Karbon Ayak İzi Sertifikası ile çevre dostu ürünlere sahip olduğunu belgelendirdi. Çevreye duyarlı kimliği ile dikkat çeken MOPAK, iklim dostu bir kuruluş olarak yeni ve önemli bir çalışmaya daha imza atmış oldu. MOPAK'ın fotokopi kağıdı ve defter ürünleri, Karbon Ayak İzi Sertifikası ile ödüllendirildi. Çevreye duyarlı ürün yönetim sistemini geliştirmek için anlamlı adımlar atan firma, malzemelerinde iyileştirmeler yaparak karbon emisyonlarını daha da azaltmayı başardı.