E-GAZETE
RÖPORTAJLAR

Turkcell'den Van'a 5 milyon TL'lik bağış

Turkcell, afet bölgesi Van'a 5 milyon TL bağışladı. Öğretmen ve öğrenci kampüsüde yaptıracak olan Turkcell, Van-Erciş'te 100 kişi kapasiteli MEB İletişim Merkezi ile 50 engelliye de iş imkanı sunacak

04 Şubat 2012 Cumartesi 15:42
Van'da yaşanan depremler sonrası oluşan ihtiyaçlara cevap vermek için 5 milyon TL bağışlayan Turkcell, bir Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdu inşa edecek, öğrencilere burs verecek. Turkcell, bölgedeki istihdam sorununa yönelik de Van-Erciş'te 100 kişi kapasiteli Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi açacak. Turkcell, deprem yaralarını sarmaya çalışan Van'da kalıcı çözümler hedefleyen yeni projelerini, İstanbul'da gerçekleşen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı himayesi ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında bölgede bir eğitim seferberliği başlatan Turkcell, projeler için 5 milyon TL bağışladı. Proje kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa edilecek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrenciler burslarla eğitim yolunda desteklenecek. 

Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı için bir çağrı merkezi açarak vatandaşlara istihdam imkanı da sunacaklarını belirtenTurkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, projede işbirliği içinde oldukları MEB ve TEV'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.
  
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise yaptığı konuşmada,  "TEV tüm bu ilkeleriyle ülkemizin yaşadığı doğal afetlerde daha da hassas bir yaklaşım sergilemeyi de kendisine borç bilmektedir. TEV olarak önceki yıllarda yaşanan doğal afetlerde de karşılıksız burs imkanı ile afetlerden etkilenen öğrencilerin eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleri için destek olmuştur. Van ve Erciş'de yaşanan deprem felaketinin hemen ardından da TEV olarak harekete geçtik.  Bölgeye bizzat gidilerek, Van Valiliği ve ilgililerle irtibat kurarak burs vermeye yönelik çalışmaları derhal başlattık. Yaşanan felaketin yaralarını sarmak amacıyla depremde zarar gören ailelerin teknik ve endüstri meslek lisesi ile yüksek öğrenimde eğitim görmekte olan çocuklarına burs vermeye başlandı. Bu çerçevede ilk aşamada 175 Vanlı öğrencimize burs vermeye başladık. Bu sayı her geçen gün artacaktır.  Vanlı depremzede gençlere verilen burslar ve bugün Turkcell ile birlikte lansmanını yaptığımız bu çok değerli proje haricinde TEV olarak 24 derslikli bir okul yaptırma çalışmalarımız da sürmektedir" dedi.

Protokolün imzalanmasından önce söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Van'ı bugün ayakta tutanın öğretmenler olduğuna dikkat çekerek, " Soğuk havaya, zor koşullara rağmen orada kalan ve görevini canla başla yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bugüne dek pek çok hayırsever kişi ve kurum okul yaptırmak, burs vermek için harekete geçti ama Van için Türkiye Kumbarası, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren ilk proje .Turkcell'e böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür etmek gerek. Bu  katkınızı unutmayacağız." dedi.  

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Van için Türkiye Kumbarası projesinin protokolüne imza attılar.

Temel atma Mart'ta

Öğretmen Kampüsü ve öğrenci yurdunun temelleri Mart 2012'de atılacak ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminin başlangıcı olan Eylül 2012'ye yetiştirilecek. Van'da istihdam konusunda yaşanan sıkıntıları bir nebze rahatlatmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde Van-Erciş'te açılacak MEB İletişim Merkezi, 100 kişi kapasiteli olacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezi ilk etapta MEB Eğitim Teknolojileri çağrılarını cevaplayacak. Çalışanların öncelikli olarak Van ve çevresinden seçileceği merkezde engelli çalışan oranı %50 olarak planlanıyor. Çağrı merkezinin Mart ayında hizmete açılması planlanıyor.

Yükleniyor...