Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de internetten alışveriş eğilimi son yıllarda büyük bir hızla artarken, ulaşımdan konaklamaya, yiyecek içecekten, giyim ve aksesuara, elektronikten sağlık gereçlerine pek çok ürün ve hizmet için artık internetten alışveriş çok daha fazla tercih ediliyor.
Günümüzde taşınabilir akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte her an her yerden erişebildiğimiz internet sayesinde çok daha hızlı ve çok daha fazla çeşidi internet üzerinden satın almak mümkün oluyor.

Bir çok ürünü ise dünyanın diğer bir ucundan online alışveriş sayesinde getirme imkanına sahibiz.
İşte bu kadar fazla seçeneğin olduğu ve artık pek çok firmanın önemli bir pazar olarak kabul ettiği e-ticaret sektöründeki hareketlilik yazılı basında çıkan haberlere de yansırken Medya Takip Ajansı Interpress'in yapmış olduğu araştırmaya göre; hemen her yıl hızlı bir büyümenin yaşandığı e-ticaret sektöründe, 2016 yılı boyunca ekonomi sayfalarında çıkan haberlerin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 artarak toplam 22 bin 280 habere ulaştığı tespit edildi.

*- Güven eksikliği var!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'de e-ticaretin yaygınlaşmamasının sebebinin güven eksikliği olduğunu belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının güven damgası uygulamasının, bu sorunu çözmek için atılan doğru adım olduğunu aktardı.
Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Vekili Turgut Boz da değişen bilgi toplumu ile girişimcilik kavramının daha da ön plana çıktığını ifade etti.
Bilgi teknolojilerinin hızla değişim sürecinde olduğuna işaret eden Boz, 'Dünya çok hızlı değişiyor. Biz bu değişimi anlamak ve cevap vermek zorundayız. Önümüzdeki dönemde sensör ve çiplerin hayata girmesiyle inanılmaz bir değişime doğru gideceğiz.' diye konuştu.

*- Yeni Nesil Kooperatifçilik İzmir'de konuşuldu

Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla İzmir Mali Müşavirler Odası'nda 'Yeni Nesil Kooperatifçilik Paneli' düzenlendi. Genç İşi Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Eğitim Kooperatifi, Başka Bir Okul Mümkün İzmir Eğitim Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası Yardımlaşma, Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı Panelin kolaylaştırıcılığını İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak yaptı.
Vedat Adak, 'Kırsal ve kentsel alanda ekonomik ve sosyal değişimler ve gelişimler göz önüne alındığında kooperatifler bugün artık daha da önem kazanmıştır. İzmir'de ve Ege'de bu gelişmelerin etkisini görmek, tarımsal kalkınma ve yapı kooperatiflerinin ötesinde bir iş modeli olarak kooperatifçilik konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesine alan açmak amacımız.' dedi.

*- Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor

Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı gıda ürünlerinin ihracatının daha katma değerli gerçekleştirilebilmesi için ihracatçılar, Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Turkish Cargo'nun kapasitesinin ve destinasyon sayısının arttırılmasını talep ediyor.
Türkiye'nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Uzakdoğu pazarına odaklanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, yeni hedef pazarlara açılma amacıyla Şili'ye düzenlediği Ticaret Heyeti Organizasyonu'nda Şili'nin başarısının altında kaliteli üretim ve hava kargo ile dünyanın her tarafına ürün gönderebilme kabiliyetinin yattığını gördü.

*- Gücümüzü 3 katına çıkardık

Başbakan Binali Yıldırım, 'Son 14 yılda elektrik enerjisi kurulu gücümüzü yaklaşık 3 katına çıkardık. Bugün 78 bin 500 megavat kurulu güce ulaşmış bulunuyoruz.' dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, rekor talep gören desteği almaya hak kazanan KOBİ'lerin, hafta başında anlaşmalı bankalardan kredilerini kullanmaya başlayabilecekleri müjdesini verdi.

*- Telefona 20, bilgisayara 10 euro bandrol ücreti

Bakanlar Kurulu, ticari ithalat dışında yurtdışından getirilecek cep telefonu, bilgisayar, televizyon, uydu alıcısı gibi cihazlara yönelik bir defaya mahsus olmak üzere alınacak ücretleri belirledi.
Buna göre, 2017 yılında cep telefonları için 20 Euro, bilgisayar ve tabletlere 10 Euro, oto radyosuna 3 Euro, pilli radyoya 3 Euro, videoya 18 Euro bandrol ödenecek.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında artarak 132 bin 655 oldu.

*- Borsa dışında Pladis'e satılacak

Yıldız Holding, atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki Pladis bünyesinde toplama stratejisinin bir parçası olarak, Ülker Bisküvi'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 21'ine karşılık gelen 71.8 milyon adet hisseyi Pladis'e borsa dışında satacak.
Vestel Ti·caret AŞ, Toshiba Visual Solutions Corporation ile imzaladığı marka lisans anlaşması ile ilgili tüm hukuki izinleri aldığını, anlaşmanın taraflar arasında yürürlüğe girdiğini duyurdu.

*- Ödemiş'in tarım ve hayvancılıkla ilgili talepleri iletildi

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir yere sahip olan Ödemiş'in, süt konusu ile en önemli tarım ürünü olan patates ve pamukla ilgili taleplerini dosya ile devletin zirvesindeki isimlere duyurdu.
Başkan Mahmut Badem; Bölgemizde iki önemli tesisin açılışı için İzmir'e gelen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı İzmir'de ağırlamaktan büyük onur duyduk.
Devletimizin çiftçimize, üreticimize desteğini hepimiz çok iyi biliyoruz.
Süt ve süt ürünleri konusunda Türkiye'nin büyük bir ihtiyacını karşılayan bölgemizdeki süt fazlasının değerlendirilmesi konusunda, üretici birlikleriyle bir çalışma yaptık.
Ödemiş, Beydağ, Kiraz süt üreticileri birlikleriyle görüşmelerimiz sonucunda ortak talebimiz olan süt tozu fabrikası kurulmasıyla ilgili talebimizi hazırladığımız dosya ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanımıza ilettik.
Her zaman olduğu gibi bu konuda da ilgi ve destekleri bekliyoruz' dedi.

*- Yeni yılda uygun fiyata doğal ürünler

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait satış merkezlerinde doğal ve taze ürünler uygun fiyatlara satılıyor.
Süt ve süt ürünleri, günlük katkısız ekmekler, taze sebze ve meyve, organik reçeller ve el yapımı tarhana gibi birçok doğal ürünün tüketiciye sunulduğu satış merkezleri uzun yıllardır hizmet veriyor.
Ziraat fakültesi satış yeri çalışanın ürünlerinin doğal olduğunu ve en çok talebin günlük yumurta, kefir ve tarhanaya yönelik olduğunu söyledi. Talep olmadığı için yeni yıla yönelik özel ürünlerin getirilmediğini söyleyen satış yeri çalışanları buna rağmen mevcut ürünlerin satışında artış olduğunu belirtti.

*- Souvenır'da tek taş 99 TL

SOUVENIR Altın ve Pırlanta Perakende Günleri şok indirimlerle başladı. İndirim oranlarını görenler gözlerine inanmadı.
99 TL'den başlayan tek taş yüzüklerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Yüzde 70'e varan indirimler şaşkınlık yarattı.
Bayan ziyaretçiler uzun süre stantlardaki ürünleri inceledi.
SOUVENIR Altın ve Pırlanta Perakende Günleri Gençiz Fuarcılık tarafından İzmir'de ikinci kez düzenlendi.
Bayraklı Tepekule Kongre Merkezinde başlatılan indirim günleri büyük ilgi ile karşılandı.
Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, 'Katılımcılar pek çok ürünü maliyetine hatta bazı ürünleri zararına fiyatlarla müşterileriyle buluşturdu.
Sayısız seçenek ve tarzı aynı çatı altında toplayan 8 katılımcı firmamızın ortak kararı yüzde 70'e varan indirimlerin uygulanması yönünde.
Her çeşit, muhtelif ayarda altın takı, elmas, pırlanta ürünler, tek taş yüzükler, setler, kolyeler, bilezikler, küpeler, incili ürünler, yakut, safir, yeşim gibi değerli taşlı takılar büyük indirimlerle satılıyor' dedi.
30 Aralık akşamına kadar sürecek olan SOUVENIR Altın ve Pırlanta Perakende Günleri her gün 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

*- Poyraz Otomotiv'den büyük yıl sonu kampanyası

Tarafsız kuruluşlarca düzenlenen en iyi müşteri memnuniyeti anketlerinde defalarca Türkiye'de en iyi Fiat Bayii unvanını kazanan Poyraz Otomotiv, Fiat severlere yıl sonu kampanyası için çağrıda bulundu.
500L - 500L - Living araçlarda cam tavan hediye olarak verilirken, 500X araçlarda ise düz vites fiyatına tam otomatik vites hediye ediliyor.
Türkiye'nin en çok satan otomobil ve ticari araç satıcısı konumunda bulunan Fiat'ın birbirinden avantajlı yıl sonu kampanyaları Poyraz Otomotiv'de Fiat severleri bekliyor. Aralık ayında neredeyse tüm modellerinde özel fiyat avantajlarıyla kaçırılmayacak fırsatlar sunan Poyraz Otomotiv, Fiat'ın 2016 yılında en çok ses getiren modellerini Fiat severlerle buluşturuyor.

*- İzmir'in Konseyleri 'Birlik' Oldu

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Aralık ayı olağan toplantısını İzmir Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
İzmir'deki ilçe kent konseylerinin başkan ve temsilcilerini bir araya getiren toplantıda ülkede yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde olunacağı vurgulandı.
Birliğin dönem sözcüsü olan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu'nun yönetiminde gerçekleşen toplantıda ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan Kültürpark projesinin tanıtımı da gerçekleştirildi. Ülkede yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde olunacağı vurgulanırken sürecin takip edilmesi kararlaştırıldı.

*- 'Süt Kuzusu' teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Süt Kuzusu projesiyle İzmir'de yaşayan ve günlük süt ihtiyacını karşılayan çocuklara Konak ve Karabağlar Kent Konseyi'nin başvurusuyla mülteci çocuklar da eklendi. Toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar Kent Konseyi Seniye Nazik Işık, taleplerinin değerlendirilmesinden ve olumlu sonuçlanmasından ötürü memnuniyet duyduklarını dile getirerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, başvurunun gerçekleşmesine katkı sunan sivil toplum örgütlerine ve milletvekillerine teşekkür etti.

*- İzmir'e yeni bir soluk

'Bütünsel Sağlık' alanında hazırladığı programlarla İzmir'e yeni ve farklı bir soluk getiren Satva Stüdyo açıldı.
Uluslararası Yaşama Sanatı Vakfı (International Art of Living Foundation) Nefes Teknikleri ve Yoga Eğitmeni Meltem Arıcan ile Yaşam Koçu Filiz Arkan, İzmir'de açtıkları Satva Stüdyo'da kişilere kendilerini fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak daha iyi hissetmelerini sağlayacak programlar sunmaya başladılar.

*- Beta kapı büyümeyi hedefliyor

Türkiye'de endüstriyel kapı sektörünün lider firmalarından İzmirli Beta Kapı, yatırımlarına ve istikrarlı büyümesine devam ediyor. Beta Kapı, 2017 yılında ürün yelpazesini arttırarak büyümeyi hedefliyor.
Beta Motorlu Kapı Sistemleri'nin kurucusu Ali Rehai Kızıltan, '2016 yılında yaşanan ekonomik daralma, firma olarak bizi de etkilemiş olmasına rağmen yüzde 40'lık bir büyüme gerçekleştirdik.
Yıl sonunda yaptığımız büyük proje anlaşmalarının, yeni yılda bu oranın üzerinde bir büyüme yakalamamızı sağlayacağına inanıyoruz' dedi.

*- Heraton Çeşme'nin yeni genel müdürü

Turizm sektörünün yakından tanıdığı, sektörün duayen isimlerinden Tayfun Başkurt, Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa genel müdürlüğüne getirildi.
30 yılı aşkın süredir turizm sektörünün içinde bulunan, başarılı bir kariyer sahibi olan Tayfun Başkurt, Dilek Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sheraton Çeşme Hotel'in yeni genel müdürü oldu.
Urla'da doğup büyüyen ve meslek hayatına İzmir Etap Pulman Otel'de başlayan Başkurt, Cesars Otel, Altın Yunus Çeşme ve Martı Resort / Martı La Perla'da genel müdürlük görevlerini yürüttü.

*- Emekliler için pazarlık yapacağız!

Emeklilere promosyon konusunda bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu '1000-2000 arasında emekli maaşı alanların reel olarak banka hesaplarına göre alabilecekleri rakam 200 liranın altında. Böyle olunca Başbakanımız bankalardan biraz fedakârlık isteyecek. Emekliden yana bir pazarlık yapacağız' dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesini 2017'nin ilk çeyreğinde resmi olarak bitirmek, başlangıç vuruşunu da Türkiye'de yapmak istediklerini söyledi.

*- Üst yönetim değişikliği

Garanti Bankası, Genel Müdür Yardımcıları Onur Genç ile Nafiz Karadere'nin 31 Aralık tarihi itibarıyla görevlerinden istifalarını kabul ettiğini duyurdu.
Pınar Balık'ın Çeşme'de bulunan çipura ve levrek üretim tesisleri, Türkiye'de ilk kez yavru üretiminden paketleme aşamasına kadar tam entegrasyonda çevresel etki değerlendirmesinden tam not alarak, tüm dünyada deniz ve okyanuslardaki habitatın korunmasını amaçlayan ve kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütü olan Friend of The Sea tarafından Deniz Dostu olarak belgelendirildi.

*- İZLADAŞ 'analiz otoritesi' haline geldi

İzmir Ticaret Borsası'nın üç yıl önce faaliyete geçirdiği İTB Laboratuvar, Arge ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (İZLADAŞ) Türk pamuğunun analizi ve sınıflandırılması konusunda otorite haline geldi.
İzmir Merkez Laboratuvarı ve Belevi-Selçuk Pamuk Lif Analiz Laboratuvarı aracılığıyla başta İzmir Ticaret Borsası üyeleri olmak üzere pamukla ilgili tüm kesimlere hizmet veren İZLADAŞ, kısa süre içinde Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş, (ELİDAŞ) , Ege Bölgesi ve ülke genelinde faaliyet gösteren borsalar, üniversiteler, araştırma kurumları, tekstil ve çırçır fabrikaları, özel tohum firmaları gibi pek çok kurum ve kuruluşa değer üretti.

*- Doğalgaz süreci'ne ilişkin...

Bergama Belediye Başkanlığınca, Bergama'ya getirilmesi planlanan 'Doğalgaz' ile ilgili olarak 'Bergama Doğalgaz Süreci' başlığında kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama yapıldı.
Yazılı olarak yapılan açıklamada Bergama'ya getirilmesi planlanan doğalgaza ilişkin süreç anlatılarak, bilimsel ve teknik açıklamalara yer verildi.
Yaşanan süreçte kurumlar arasında uyumlu ve olumlu bir işbirliği sergilendiğine dikkat çekildi.

DİP EKSPRES

Duyarlı ve beklenen bir davranış


Yunusoğlu İnşaat AŞ. Tarafından geçenlerde yapılan açıklamayı bazı duyarsızlara kapak olması için paylaşmayı uygun buldum:
'Daha önce 23 Aralık 2016 Cuma günü olarak duyurduğumuz ve sizleri davet ettiğimiz; Yunusoğlu İnşaat AŞ tarafından gerçekleştirilecek ARMA Gaziemir projemizin Lansman / Basın Toplantısı, Ocak ayının ilk haftasına ertelenmiştir.
Bu erteleme için sizlerden özür diliyoruz.
Ocak 2017'nin ilk haftası olarak planlanan Lansman Toplantısı tarihi ile ilgili net bilgi, tarafınıza ayrıca verilecektir.
Bilgilerinize saygılarımızla.'