Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçılar Birliği (EİB) işbirliğiyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) organize ettiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ile çok sayıda iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen, Polonya'daki iş gezisini değerlendirdi.
Polonya'ya düzenlenen ziyaretin verimli geçtiğini belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 'Yapılan toplantılarda Türkiye ile Polonya arasındaki yatırım fırsatları ve işbirliği imkanlarını detaylı bir şekilde konuştuk. Türkiye - Polonya İş ve Yatırım Forumunun ardından da Polonyalı ve Türk işadamları olarak ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde, ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlamak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk' dedi.

'Yabancı yatırımcıya anlatılmalı'


Saka, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke ekonomisinin büyük zarar almadan yola devam ettiğini ve özellikle bu durumun yabancı yatırımcıya iyi anlatılması noktasında herkese büyük görev düştüğünü belirterek şunları kaydetti: 'Bizler 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu o günden bu güne kadar işbirliği içerisinde bulunduğumuz yabancı yatırımcı ve STK'larla irtibat halindeydik. Polonya'ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette de son yaşananlarla ilgili gerçekleri ve Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temellere dayandığını ve ülkenin ekonomik potansiyelini anlatmak istedik. Yaptığımız görüşmelerde kıtalararası üretim ve lojistik üssü konumundaki Türkiye'nin üretim ve yatırım cazibesini dile getirdik. Yaklaşık 50 bin yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan, son 15 yılda ihracatı yüzde 400 artan, gayri safi milli hasılası ise 3 kattan fazla artarak, 720 milyar dolara ulaşan bir Türkiye var. Ülkemize güvenerek yatırımda bulunanlar, bugüne kadar hep dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, önümüzdeki 2 yılda yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağız. Ülkemizin yabancı yatırımcı için güvenli bir ortam olduğunu her yerde anlatmalıyız.'


Vodafone 5G yolunda

Türkiye'nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 5G hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. İki nokta arasında elektromanyetik dalgalarla iletişim kurmayı sağlayan E-band radyolink teknolojisinin sağladığı yüksek frekans bant genişliğiyle 5G yolunda önemli bir adım daha atan Vodafone, noktadan noktaya havadan veri taşıma hızını saniyede 10 gigabit'e çıkarmayı başardı. Vodafone, noter huzurunda gerçekleştirdiği hız testiyle, güçlü veri iletimi sayesinde her koşulda başarıyla kullanılabilen '10 Gbit/s E-band' teknolojisini Türkiye'de ilk deneyimleyen operatör oldu.
Vodafone'un noter huzurunda özel bir cihaz kullanarak test ettiği ve saniyede 10 gigabit (10 Gbit/s) veri aktarma hızına ulaştığı '10 Gbit/s E-Band' radyolink teknolojisiyle, Türkiye'de nüfusun yoğun olduğu bölgelerde dahi yüksek hız ve kapasite ile kesintisiz veri trafiği sağlanması mümkün olacak.

EXPO'da traktör tanıtımı

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, EXPO 2016 Antalya'da düzenlenen İtalya Milli Günü'nde açılışı yapılan İtalya Bahçesi'ni, üst düzey İtalya heyeti ile ziyaret etti. Türk otomotiv sektörünün halen faaliyetteki en köklü üreticisi TürkTraktör' ün Genel Müdürü Marco Votta, EXPO 2016 Antalya kapsamında hazırlanan İtalya Bahçesi'nin açılışına, aralarında İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli'nin de bulunduğu heyet ile birlikte katıldı.

Mercedes-Benz Türk, yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü'yü dizel ve CNG alternatifleri ile pazara sundu. 49 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Mercedes-Benz Türk, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda ürettiği şehiriçi otobüs modeli Conecto'yu tamamen yeniledi. Mercedes-Benz Türk'ün Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilen Conecto Solo ve Conecto Körüklü tamamen yenilendi. Euro 6 normuna uygun motora sahip olan yeni Mercedes-Benz Conecto, üstün teknolojisi, güvenlik standartları, yeni tasarımı, yolcu ve sürücü konforu, yakıt tasarrufu ve CNG seçeneği ile şehiriçi ulaşımın 'en karlı yatırımı' olacak.


Beydağ, organik üretecek


İzmir'de organik tarımla ilgili yaygınlaştırma ve teşvik amacıyla gerçekleşen projelerden biri daha meyvelerini vermeye başladı. 2014 yılında başlatılan Beydağ İlçesi Mahallelerinde Organik Meyveciliği Geliştirme Projesi'nin sonunda organik tarıma geçiş yapan üreticiler sertifikalarını törenle aldı.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, '2014 yılında Beydağ'da başlattığımız organik tarım programının bugün sertifikalandırma ve değerlendirme birlikteliğini gerçekleştiriyoruz. Bu proje 2014 yılında burada başlamıştı ve projenin nasıl uygulanacağını yine burada konuşmuştuk. Bu süreç içerisinde 85 üreticimizin başarı ile bu programı tamamladığını ve bundan sonra organik tarım üreticisi olmaya hak kazandığını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz' dedi.