Fuar denince insanın aklına stantlar, broşürler,firmalar  gelir ama eğer İzmirliyseniz fuar denince aklınıza uçan balonlar, pamuk helvalar, temiz havada ağaçların gölgesinde dolaşmak gelir. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için dengeli beslenme çok önemli. Ama onların mutlu çocukluk yaşaması, huzurlu ortamda büyümesi herşeyden önemli. Çünkü fiziksel ve zihinsel sağlık kadar ruh sağlıklarının iyi gelişmesi gerek.

İyi anne-baba olmak ne demek? Emin olun bu sorunun cevabını kimse net cevaplayamaz. Sosyoekonomik düzeyler, kültür farklılıkları, çevre koşulları, ailesel özellikler, gelenekler, görenekler hem kendi davranışlarımızda hem çocuklarımıza karşı olan tutumlarımızda farklılık yaratır. Bir başka deyişle "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı". Lakin bir de hekimlerin, sosyologların, psikologların ve bu konuyla ilgilenen tüm davranış bilimcilerinin hemfikir olduğu bazı başlıklar var. Bununda başında mutlu çocukluk çağı gelir.

Son yıllarda toplumda bir algı var. Çocuk özgür bırakılır her istediği yapılırsa, kendine güvenen bireyler olur diye. YANLIŞ! Çocukların her dediğini yapmak, her istediğini almak, herşeye izin vermek iyi ebeveyn olmak demek değil. Odasını oyuncakçıya çevirmek ya da gardrobunu doldurmak mutlu çocuklar değil, doyumsuz çocuklar yetişmesine neden olur.

Gelişen teknolojiye ayak uyduralım, modernleşelim derken değerlerimizi, hele hele aile birliğimizi kaybetmemek lazım. Yeni nesil çocuklar cep telefonunda Angry birds oynayarak, tv karşısında yemek yiyerek, koca koca alışveriş merkezlerinde vakit geçirerek büyüyor. Sokak aralarında top oynama devri çoktan kapandı İzmir' de! Ama İzmirli olarak bir Fuar kültürümüz var ve bunu lütfen unutmayın, çocuklarınızı bu keyiften mahrum bırakmayın.

Demem o ki alın çocuğunuzu götürün Fuara. Bir uçan balonla, bir dev Pepe maskotuyla, bir küllah dondurmayla da nasıl mutlu olduğunu görecekiniz. Açık havada gezmek, kalabalığa karışmak, sosyelleşmek ve ailece birlikte bir aktivite yapmak çocuklarınız kadar sizi de mutlu eder. Bugün İEF'nın son günü. Kaçırmayın derim.

Sağlıkla kalın.