Önce önemli bir uyarı yapayım.
Özellikle işadamlarına ve sanayicilere, sözüm ona, mudisi olduğu bankadan şöyle bir internet notu geliyor:
'Değerli müşterimiz,
Yakında internet bankacılığınızın sona ereceğini vurgulamak isterim. Online bankacılığınızı kullanmaya devam etmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak şahsi bilgilerinizi teyit ediniz.
Banka hesabiniz otomatik olarak yenilenecektir, banka çalışanlarımız sizinle en kısa zamanda işleminizi sonlandırmanız için temasa geçecektir.'

Akıl bazen yetmiyor!

İşadamı ve sanayici akıllıdır.
Halkın gözünde ise uyanıktır...
Ama arada bir iki tanesi çıkar ve boş bulunursa, soyulduğunun günü olur...
Aslında bu uyarıyı yapmayacaktım ama içim elvermedi...
Çünkü; ne kadar uyarsan, ne kadar bağırsan aradan yine bir iki kişi çıkıyor.

Tanıdıklarım var!

Siz hiç önemli bir hukuk profesörünün bile tuzağa düşüp, 4,5 milyon lirasını soygunculara, üçkağıtçılara ya da böyle bir çeteye kaptıracağını düşünebilir misiniz?
Oldu!
Hem de daha 15 gün önce...
İnternete girin bulun...
BU olay İstanbul'da gelişti...
İzmir'de olmuyor mu?
İzmir'de de yine bir profesörümüz tuzağa düştü ve bu sahtekârlara tüm parasını kaptırdı.
'Bu nasıl oluyor?' demeyin, çevrenizde bir araştırma yapın, mutlaka bir iki ahbabınızın hiç ummadığınız ve beklemediğiniz şekilde aldatıldığını göreceksiniz.

1 Kasım Türkiye için milad olmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için milad olması dileğinde bulundu.
2015'in seçimler, global ekonomide yaşanan dalgalanmalar, hızla tırmanan gerginlik ve artan terör olayları nedeniyle kayıp bir yıl haline geldiğini belirten Yorgancılar, 'Kara bulutlardan yarını göremez hale geldik. 1 Kasım seçimlerinin milad olmasını gönülden diliyorum. Çünkü, bizler artık belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasını istiyoruz. Kurulacak Hükümetimizle, aylardır gündemin dışında kalan ekonomiyi konuşmak istiyoruz' dedi.
Yorgancılar, 'Son aylarda ülkemizin üzerindeki kara bulutlar ne yazık ki dağılmamakla birlikte artmaya devam etmektedir. Her gün şehit haberlerine uyanan mutsuz bir topluma doğru hızla yol alıyoruz. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Aylardır sadece şehitlerimiz için ağlıyor, sadece siyaset konuşuyoruz. Ne ülkemiz ne de halkımız bu acıları hak etmemektedir' dedi.

Temkini elden bırakmıyor

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, 2015'in Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalışla 1 milyar 875 milyon dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv endüstrisinin Türkiye'nin dış satımındaki payını yüzde 17,7 seviyesine yükseltmesine rağmen otomotivcileri temkinli olmaya çağırdı.
Otomotiv sektörünün Türkiye toplam ihracatının son 5 yılın en yüksek oranına ulaşmasını aldatıcı olarak değerlendiren Mustafa İduğ, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4'lük azalışı göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Piyasalarda da sıkıntıların olduğunu ifade eden İduğ, peşin ödemelerin tercih edilmesi gerektiğini, uzun vadelerden kaçınılmasının yararlı olacağını kaydetti.

Yan sanayi yüzde 13 daraldı

Bu dönemde özellikle otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren firmaları uyaran İduğ, yüzde 13'lük daralmayla ve 716 milyon dolarlık dış satış gerçekleştiğini söyledi. Küçülmelerin bir an evvel sonlandırılması için mali önlemler alınmasının önem arz ettiğini ifade eden İduğ, 'Kur farkına çok dikkat edilmeli. Müşterilerin krizden etkilenme risklerine karşın ödemelerde peşin alımların payı yükseltilmeli. Uzun vadelerden kaçınılmalı' dedi.

Son durağı İzmir oldu

Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks tarafından düzenlenen servis günlerinin son durağı İzmir oldu.
Büyükkarcı Kemalpaşa Ford Trucks Bayi'sinde düzenlenen etkinliğin katılımcıları, çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirirken ücretsiz check-up ile aracını muayene ettirme avantajından da yararlandılar.
Ford Trucks müşterilerine özel olarak birbirinden farklı aktivitelerin düzenlendiği ve sürpriz hediyelerin dağıtıldığı, toplamda 14 ilde düzenlenen 'Servis Günleri' etkinliklerinin sonuncusu, Büyükkarcı Kemalpaşa Ford Trucks tesislerinde gerçekleşti.
Etkinlikte güvenli sürüş eğitimi, emniyet kemeri simülasyonu gibi eğitim aktivitelerinin yanı sıra, ücretsiz araç muayene imkânı da sunuldu.

Köylü Pazarı hizmete girdi

Aliağa Belediyesi, köylülerin kendi elleriyle ürettikleri ürünleri daha nezih bir ortamda sunabilmeleri için Köylü Pazarını hizmete sundu.
Hem vatandaşa hem de pazar esnafına daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlanmasının amaçlandığı Köylü Pazarı Onat Kutlar Caddesi Fırat Çakıroğlu Parkı karşısında kuruldu.
Pazar esnafı tarafından talep edilerek hazırlanan pazar yeri, esnafın kışın yağışlardan yazın da güneşten korunabileceği üstü kapalı bir şekilde dizayn edildi.

Denizcilik ve lojistik sektörünün buluşması

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nde 'Uluslararası Ulaştırma Koridorları, Limanlar, Türk Boğazları ve Türkiye'de Yatırım İklimi ve Fırsatları' konulu panel gerçekleştirildi.
Oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci'nin yaptığı panelde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Harun Tekcan, Lojistik Alt Yapı Şube Müdürü Çağlar Tabak ve Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener konuşmacı olarak yer aldı.
Uluslararası Liman yönetimi ve lojistik konularının geniş bir perspektifle ulusal ve uluslararası boyutta incelendiği panele kamudan, özel sektörden ve yurt dışından temsilciler ve üniversite öğrencileri katılım gösterdi.

İTB'de Kadın Girişimci Eğitimi gerçekleştirildi

Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği tarafından Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve KOSGEB işbirliği ile İzmir Ticaret Borsası desteğinde tamamlanan Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan kursiyerler, iş birliği olanakları yaratmak amacıyla İzmir'in başarılı iş kadınları ile buluştu.
TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile proje kursiyerlerinin, kadın dayanışma örneği oluşturan buluşma toplantısı İzmir Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi.

Eş bulacağına ekonomiyi düzeltsin!

CHP İzmir milletvekili adayı Av. Sevda Erdan Kılıç, milletvekili adayı Hüseyin Sezer, CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı ile birlikte Bayraklı'da pazaryerlerini gezdi.
Ülke gündemindeki acı ve karanlık olaylardan dolayı vatandaşın güvensizlik ortamı içinde alım gücünün de azaldığını bundan en çok etkilenen yerin ise pazaryerleri olduğunu belirten Erdan Kılıç, Başbakan Davutoğlu'nun Urfa mitinginde gençlere sarfettiği 'eş bulamazsanız bize başvurun' çağrısını sert dille eleştirdi.
CHP'li Kılıç, "Ülke kan gölüne dönmüş, ekonomi kan ağlıyor. Faili meşhur bir iktidar 'beyaz Toros' gibi laflarla korku duvarlarını yükselttikçe yükseltiyor. Halk can güvenliğinden endişeli. Pazaryerinde tek tük alış veriş yapan insan kalmış. Ülkenin Başbakanı her şey güllük gülistanlıkmış gibi gençlere çöpçatanlık vaat ediyor.
Adama sormazlar mı 'haremin mi' var diye?
Osmanlı özentisi iktidar özentilikte sınır tanımıyor! Gençler işsizlikten kırılıyor. Urfa'da kalkmış 'işiniz var, maaşınız var, aşınız var. Ne kaldı. Eş bulamazsanız bize gelin' diyor. Havuzlarından beslenen gençlere harem hizmeti vaadinden bahsediyor herhalde.
Yoksa normal gençlerimizin işi de yok, maaşı da yok, aşı da yok! Ailesinden de eş değil aş istiyor... Sizin besledikleriniz gibi kırmızı plakalarla gezmiyorlar" dedi.

Pamuk üreticileri ile bir araya geldi

Bir dizi zi­ya­ret ve te­mas­lar­da bu­lun­mak üzere Ber­ga­ma İlçe­si­ne giden AKP İzmir Mil­let­ve­ki­li Adayı Tansu Kaya, 1700 or­tak­lı S.S. 135 Nolu Ber­ga­ma Pamuk Tarım Satış Ko­ope­ra­ti­fi­ni de zi­ya­ret etti. Ko­ope­ra­tif yö­ne­ti­ci­le­ri Kaya'ya pamuk üre­ti­ci­le­ri­nin so­run­la­rı­nı, bek­len­ti­le­ri­ni ve çözüm öne­ri­le­ri­ni an­lat­tı.
Pamuk üre­ti­ci­le­ri adına ko­nu­şan Ko­ope­ra­tif Mü­dü­rü Hü­se­yin Gizep, Tarım, sa­na­yi ve ti­ca­ret sek­tör­le­rin­de önem­li bir yeri bu­lu­nan pa­mu­ğun ülke eko­no­mi­si­ne büyük katkı sağ­la­dı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, ürün­de girdi fi­yat­la­rı­nın çok yük­sek ol­du­ğu­nu söy­le­di.
Pamuk üre­ti­ci­si­nin des­tek­len­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Gizep, Tansu Kaya'dan so­run­la­rın çö­zü­mü nok­ta­sın­da des­tek is­te­di.
Tansu Kaya, se­çil­me­si ha­lin­de üre­ti­ci­nin ta­lep­le­ri­ni TBMM gün­de­mi­ne ta­şı­ya­ca­ğı­nı ve so­run­la­rın ta­kip­çi­si ola­ca­ğı­nın sö­zü­nü verdi.

DİP EKSPRES

Yaratıcı girişimciler iş dünyasına hazır


İZKA, British Council ve Nesta ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik uzmanı Philly Grace Page'in katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.
British Council, Nesta işbirliğiyle 2012 yılından beri Rusya, Brezilya, Vietnam ve Nijerya gibi birçok ülkelede Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi ile yüzlerce girişimciye yaratıcı sektörlerde fikirlerini işe dönüştürme, becerilerini ve bilgi birikimlerini geliştirme konusunda destek sağladı.
2000'in üzerinde yaratıcı girişimci eğitimlere katılarak ve internet üzerinden ücretsiz olarak erişilenTürkçe NESTA Yaratıcı Girişimci Eğitim Seti'ni kullanarak girişimlerini geliştirdi.
Yaratıcı girişimcilik atölye çalışmalarında bir araya gelen katılımcılar için, fikirlerinin içerdiği unsurları pek çok farklı açıdan sorgulayabilecekleri, parça parça inceleyebilecekleri ve irdeleyebilecekleri bir ortam oluştu.

Eğitimler devam edecek!

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, 'İzmir'de ulusal ve uluslararası ağlar ve işbirlikleri ile girişimciliğin gelişmesi için stratejimiz doğrultusunda bu tarz eğitimlere devam edeceğiz. İzmir'in profiline oldukça uygun olan yaratıcı sektörlerin yarattığı katma değer ve çarpan etkisini artırmak için eğitim alan girişimcilerin iş piyasasına bir an önce girmelerini diliyoruz' dedi.