Sevgili okurlarımız; Türkiye'miz için, oldukça zor ve acılarla dolu bir yılı geride bıraktık.
Terörün tüm saldığı korku, çıkara dayalı gizli anlaşmalar, kaos ortamı içinde günlerimiz geçti.
2016'ya büyük umutlar, yeni hayaller ve beklentilerimizle girdik.
Hepimizin ihtiyacı olan birliliği ve huzuru 2016'da bulacağımızı umut ediyorum.
Çıkarları uğruna ülkeyi kana bulayanlardan, saltanatları uğruna akan kana seyirci kalanlardan bu yeni yılda hesap sorulacağını düşünüyor ve istiyoruz. Bize, Türk milletine 2015'te çok büyük acılar yaşatıldı.
Hain terör örgütü tarafından her gün verdiğimiz şehitlerimizin neredeyse sayısını unuttuk.
Ekonomimiz ise neredeyse felç oldu. 
Kayıp ve kara bir yıl olarak aklımızda kalan 2015'i 2016'da hiç aramamamızı diliyorum.
2016 milletçe ortak sevinçlerimizin, tebessümlerimizin olduğu, tüm iyi dileklerimizin gerçekleşeceği bir yıl olmasını yürekten temenni ediyorum. 
Balçova unutulmamış!
Türkiye'nin sosyal medya analiz platformu Somera, 2015'te sosyal medyanın 'EN'lerini belirledi.
2015'in sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıkları; 7 Haziran seçimleri, Özgecan Aslan cinayeti, 1 Kasım seçimleri, Ankara saldırısı ve Paris saldırısı oldu.
Somera Rating'ine göre sosyal medyada en çok konuşulan TV kanalları sırasıyla TV8, Kanal D, Fox TV, Star TV ve TRT 1 olarak kayda geçti. Sosyal medya yansımalarına göre Türk halkı 2015'te romantik komedi türündeki dizileri tercih etti. 
En çok; Kiralık Aşk, Güneşin Kızları, Medcezir, Çilek Kokusu ve Poyraz Karayel dizileri izlendi.
Sosyal medyada en çok Beşiktaş'ın maçları konuşulurken, hakkında en çok ileti paylaşılan karşılaşmalar; Beşiktaş – Liverpool, Balçova – Galatasaray, Beşiktaş – Trabzonspor, Beşiktaş – Club Brugge ve Fenerbahçe – Bursaspor oldu.
Kıdem tazminatı yasası değişiyor
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı yasasının 2016'nın ilk çeyreğinde değiştirileceğini söyledi. Lütfi Elvan, kıdem tazminatıyla ilgili açıklamasında, 'Bizim amacımız; Ocak sonu ya da Şubat'ın ilk haftalarında kıdem tazminatıyla ilgili tasarıyı TBMM'ye sevk etmek' dedi.
'Kıdem tazminatı konusunda dünyadaki uygulamalar belli' diyen Elvan, bunları da değerlendirerek taraflar arasında bir orta yol bulacaklarını söyledi.
Skandal pahalıya patladı
Geçtiğimiz yıl dünyanın en değerli firmaları sıralamasında 65'nci sırada bulunan VW, bu yıl ilk 100 arasına giremedi.
En değerli 100 firma sıralamasında 54 ABD şirketi yer alırken, 26 Avrupa ve 17 Asya kökenli firma bulunuyor. En değerliler arasında Afrika'dan şirket bulunmuyor. 549 milyar euro ile Apple dünyanın en değerli şirketi olurken, Avrupa'nın en değerli şirketi 217 milyar euro ile İsviçreli Roche firması görünüyor.
6 alman şirketi ilk 100 arasında
İlk 100 arasına 6 Alman şirketinin girdiği dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında 96 milyar euro ile Bayer firması 66'ncı sırada Almanya'nın en değerlisi. İlk 100 arasındaki diğer Alman şirketleri SAP ( 73), Daimler (81), Siemens (88), Deutsche Telekom (92) ve Allianz (95) oldu. Geçen yıl 65'nci sırada olan VW ise, bu yıl listeye giremedi.
Şekerbank yüzde 19,37'lik hissesini sattı
Şekerbank T.A.Ş. sermayesinin yüzde 19,37'sini temsil eden 224 milyon 353 bin 416,49 hissesini Kazkommertsbank'a sattığını duyurdu. Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan duyuruda, satış bedelinin hisse devir tarihinde belirleneceği bildirildi. 
HSA'ya göre, satış süreci (hisselerin devri ve ücretin ödenmesi) Bankanın diğer çoğunluk ortağı Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'yla (SEMVAK) yapılmış olan mevcut Pay Sahipleri Anlaşması şartlarına uyulması, gerekli kurulların kararı ve ilgili hükümet otoritelerinden alınacak olan izinler dahil olmak üzere gereken koşulların gerçekleşmesi çerçevesinde yürütülecek.
Satış bedeli hisse devir tarihinde belirlenecek.
Alkollü ürünlerde tesis ve proje bedelleri 
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), 2016 yılında alkollü içkiler için tesis kurma, üretim, hizmet bedeli ve proje tadilat izni bedellerini belirledi. Buna göre, tesis kurma izni maktu bedeli, bira için en az 7 bin 500 lira, şarap ve aromatize şarap için 20 bin litre/yıl veya daha az kapasitede en az 2 bin lira ve 20 bin litre/yıldan daha fazla kapasitede en az 5 bin lira, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli için en az 25 bin lira olarak belirlendi.
Tesis kurma izin bedeli, proje kapasitesi üzerinden yıllık her bin litre başına, bira için 7,5 lira, şarap ve aromatize şarap için 12,5 lira, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli için 40,23 lira, distile alkollü içkiler için 85 lira olarak hesaplanacak. Başvuru sırasında hesaplanan bedelin dörtte biri, tesis kurma izin belgesi verilirken bakiyesi tahsil edilecek.
Bira tesislerinde, aromalı bira üretimi için en az 15 bin lira, şarap tesislerinde, yarı köpüren şarap, meyve şarabı üretimi için ayrı ayrı en az 25 bin lira maktu olmak üzere proje kapasitesi üzerinden yıllık her bin litre başına 40,23 lira proje tadilat izni bedeli alınacak.
Oğlu ile mahkemelik oldu
Türkiye'nin 60 yıllık ayakkabı markası 'Kemal Tanca'nın kurucu ortağı 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yaptığını ileri sürdüğü oğlu Tamer Tanca ile mahkemelik oldu.
'Kemal Tanca' markasının kullanımını yıllar önce oğullarına devrettiğini belirten Tamer Tanca'nın talebi üzerine mahkeme babanın, dava vekaletnamesinin düzenlendiği tarihte hukuki ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi.
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ndeki açılan davaya göre Tamer Tanca ve Tamer Tanca Mağazacılık şirketinin, internetten Gazanfer Kemal Tanca'nın izni olmaksızın 'Kemal Tanca' markasını kullanarak online satış yaptığı tespit edildi. Sitenin kapatılması için başvuru yapan Gazanfer Kemal Tanca da mülkiyeti kendisine ait (www.kemaltanca.com.tr) ve (www.kemaltancashop.com.tr) adreslerinin yayınını durdurdu. 
Mahkeme, Gazanfer Kemal Tanca'nın dava vekaletnamesini düzenlendiği tarihte ve halen hukuki işlem yapma ehliyeti sahip olup olmadığının tespiti için Adli Tabip Kurumu'na sevk edilerek rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Yurt dışına parayla çıkanlar dikkat
Hazine Müsteşarlığı'nın, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, yolcu beraberi yapılan 25 bin lira ile 10 bin euro ve eşitini aşan para çıkışları gümrük idarelerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan nakit beyan formu ile beyan edilecek. Türk parası veya döviz çıkışlarında beyanda bulunulmaması veya yanlış ya da yanıltıcı beyanda bulunulduğunun tespiti halinde söz konusu değerler gümrük idaresince muhafaza altına alınacak ve durum şüpheli kabul edilerek Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına bildirilecek.
Rusya'dan Türk şirketlere yeni yasak
Rusya'dan Türkiye'ye yönelik yeni yaptırım kararı geldi.
Rusya, bugünden itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasakladı. Rus uçağının 24 Kasım'da düşürülmesi sonrasında Rusya bazı Türk ürünlerinin ülkeye girişini de yasaklamıştı.
Asker yeğeni pahalıya mal oldu
Rize'den otomobiliyle askerdeki yeğeninin yemin töreni için Ankara'ya giden Ali Fırat, gidiş ve dönüş yolunda Ordu'da 12 kez radara yakalanarak toplam 4 bin 602 liralık ceza yedi. Rize'de yaşayan ve inşaatlarda işçi olarak çalışan 36 yaşındaki Ali Fırat, Ankara'da vatani görevini yapan yeğeninin yemin törenine katılmak üzere 27 Kasım'da yola çıktı. Fırat, 29 Kasım'da aynı güzergahı kullanarak Rize'ye döndü. Fırat, '58 dakikada 12 radar cezası uygulanmış. Cezaların toplamı 4 bin 602 lira yapıyor. Bunlardan birini ödeyebildim. Asgari ücretle inşaatlarda çalışan biriyim. Komşularım, eş, dost, akrabadan borç alarak cezaları ödeyeceğim' dedi.
***
DİP EKSPRES

Kime, kimlere dağıttılar?
Verilen haber şu:
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı için günler öncesinden önlemler alınmaya başlandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşları da düşünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene 50 bin paket helva stokladı. AKOM ekipleri mahsur kalan sürücülere 80 gramlık tahin helvası dağıtacak. 
Sürücülere ve mahsur kalan kişilere dağıtılmak üzere kış mevsimi boyunca yetecek kadar helva üretimi yaptırıldı. 
Alınan önlemler kapsamında kar yağışı esnasında yolda kalan, aracı arıza yapan veya trafiğe takılan sürücülere ekipler kar kumanyası dağıtacak. Ne güzel bir propaganda değil mi?
İstanbul'daki sürücülere sorun bakalım, kaç kişi bu güzel hizmetten yararlanmış?
Verilecek yeri bilirler!
Üstelik; belediyenin siparişi olan 50 bin paket, 80 gramlık tahinli helvayı çift vardiya çalışarak yetiştirdiklerini anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, 'Daha ilk kar düşmeden istenen siparişi üreterek teslim ettik. Helva, içeriğinde yer alan tahin, susam ve şekerin etkisiyle uzun süre tok tutma ve enerji sağlama özelliğine sahiptir. 80 gramlık bir paket helva 400 kalori değerine sahip. Bu anlamda bir insanın ihtiyaç duyduğu günlük enerjiyi sağlar. Uzun yola çıkan şoförler hep yanlarında helva bulundurur. Kar yağışı nedeniyle uzun saatler trafikte mahsur kalma durumlarına karşı da belediye helva önlemi alarak sürücülere yardımcı olmayı amaçlıyor' diye konuştu.
İstanbul işte böyle...
Şimdi de beş santimlik kar için AKP'li Büyükşehir Belediyesi bakalım ne kadar maddi destek alacak?
Birkaç gün sonra öğreniriz...
İstanbul sokaklarında 'helva' dağıtımı!
Gel de gülme...
İzmir'de olduğu gibi 'sıcak çorba' dağıtsalar belki fakir fukaraya, sokakta yaşayanlara ve de İstanbul'u bir şey sanıp gelip ayazda kalanlara yararları olur, herhalde...