Gazeteler ve TV- radyo kanalları geçtiğimiz günlerde, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP (University Ranking By Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı'nın "Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması" ile ilgili yaptığı çalışmayla ilgili açıklamayı haber olarak bizlere ulaştırdılar. Haberden öğreniyoruz ki dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi listesinde ilk sırayı Harvard Üniversitesi almış. Dünya sıralamasında listenin ilk 500'ü arasına giren Türk üniversitesi ise olmamış!
      
Bu haberi aldığımız aynı gün basın yayın organları bir haberi daha duyurdu: Rize'de kurulu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden 473 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırılmış!
      
Listeye girebilmek için koşul olan yayın sayısı, atıf, toplam bilimsel doküman sayısı, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi, uluslararası işbirliği ölçütlerini ıskalaması nedeniyle listenin uzağından yakınından geçemeyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin imamlıktan yükselen Ey Sayın Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Karadeniz'imizde Aktif ve Yapımı Sürenlerle Birlikte Toplam 406 HES'in Yol Açtığı ve Daha Açacağı Kuraklığın Üniversitemize Olumsuz Etkileri" konulu bir tez için öğretim görevlilerinizi görevlendirmenizi naçizane önermek durumundayım.

Hayırlara vesile ola!