Futbolun içine teknoloji yavaş yavaş giriyor. Ben de teknolojiyi savunan kişilerden biriyim. Alınan sonuçlarda hakemin etkisi ne kadar azalırsa, o kadar iyi olur. Hakemin hatası yüzünden kazanılan maç sonrası sevinç buruk olur. Kaybedilen maç ise normalinden çok çok daha fazla üzer.
Dünya Kupası'nda sınırlı da olsa teknolojiden faydalanılmaya başlandı. Ancak görüldü ki daha yolun çok başındayız. Hala çok hatalar yapılıyor.
İlk önce hakemler penaltı çalmamaya başladı. Oyunu devam ettiriyorlar, ta ki uyarı gelene kadar. Yani hakemler riske girmeyip, topu video sisteminin başındaki kişilere bırakıyor. Onlar penaltı olup olmadığına karar veriyor ve eğer penaltı ise hakemi uyarıyorlar.
Televizyon başındakiler ne kadar teknolojiden faydalansalar da, yine verilmeyen birçok penaltı oldu. Seyirciler televizyondan penaltıları gördü, o sistemin başındakiler neredeyse yarısını göremedi.
Anlaşılan o ki, teknoloji var olsa da, o teknolojiyi verimli olarak kullanabilmemiz yıllarımızı alacak. Bu yıllar içerisinde çok ama çok tartışmalar olacak, futbolun içerisine dâhil edilmek istenen teknolojiye de düşman bir kitle yaratılacak.

Sıra geldi Süper Lig'e

Altay lige hızlı giriş yaptı. Farklı kazandığı karşılaşma sonrası ilk sırayı ele geçirdi. İlk puanını 3. hafta kaybetti ve 3. sıraya indi. İlk mağlubiyetini de 5. haftada aldı.
7. hafta 4. sıraya geriledi. Bu ligde görebileceği en alt seviye idi. İlerleyen haftalarda 2. sıraya kadar çıksa da 2 kere daha 4. sırayı görecekti.
İnişli çıkışlı bir grafik çizen siyah beyazlı ekip, kendisini 2. Lig'e çıkaran Cüneyt Biçer ile 15. hafta sonrası yollarını ayırdı. Zirve ile olan fark 2'den 4'e çıkmıştı.
Dümene İsmet Taşdemir geçti ancak başlangıcı mağlubiyetle oldu. Bunun neticesinde 4. sıraya inildiği gibi, liderle olan puan farkı 7'ye çıktı.
Sezon arasına girmeden önceki son maçta alınan galibiyet ilaç gibiydi adeta. Tüm rakipleri puan kaybetti ve aldığı 3 puanla hem 2. sıraya yükseldi, hem de liderle olan puan farkını 4'e indirdi.
Sezonun 2. yarısına pek iyi başlanmadı. Alınan beraberlik, farkın 6'ya çıkmasına neden oldu.
İsmet Taşdemir'in takımı da inişli çıkışlı bir grafik çiziyordu. Neyse ki rakipleri de pek farklı değildi. Aradaki puan farkı bir çoğalıyor bir artıyordu. 21. haftaya girilirken puan farkı 6 iken, üst üste 4 haftalık bir galibiyet serisi yakalandı ve bu seri, uzun haftalar sonrası liderliği getirdi.
Liderlik fazla sürmeyecek, sürekli el değiştirecekti. Son haftalara yaklaşılmasına rağmen, şampiyonluk için 7 takım mücadele ediyordu. Puanlar birbirine çok yakındı.
31. hafta ve sonrası, ligin bitmesine de 4 hafta kala, Altay gaza bastı. Üst üste galibiyetler geliyordu ama rakipleri de direniyordu. Son haftaya girilirken lider Gümüşhanespor idi ve Altay 1 puan gerisinde 2. sırada idi. Dananın kuyruğu son hafta kopacaktı çünkü lider İzmir'e geliyor, Altay ile şampiyonluk maçına çıkıyordu. Beraberlik Gümüşhane'yi şampiyon yapacaktı. Altay 3-0'lık bir sonuçla maçı farklı kazandı ve sahasında şampiyonluk turunu attı.
Altay önceki sezon çıktığı 2. Lig'e, sadece geçerken uğradığını gösterdi ve 1 sezon sonra 1. Lig'in yolunu tuttu. Artık yeni hedef Süper Lig... Burada da neden misafir olmasın?
Kaleci Egemen Gençalp, kolay kolay rastlanmayan bir başarıya imza attı. Ligde 34 maçın hepsinde, hiç oyundan da çıkmadan forma giymeyi başardı. Toplamda 3060 dakika sahada kaldı; duraklamalar dışında.
Altay, 34 maçta, 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 da mağlubiyet aldı. 62 gol atıp, 32 gol yedi, 66 puan topladı.

Türkiye Kupası

Kupaya 3. Tur'dan başladı. Rakibi 1. Lig ekibi BB Erzurumspor idi. Penaltılarda boyun eğdi.

Lig istatistiği

En farklı galibiyet: Nazilli Belediyespor (6-1)
En farklı mağlubiyet: Niğde Belediyespor (3-0)
Kadroya en çok alınan oyuncu: Egemen Gençalp (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Egemen Gençalp (34)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Egemen Gençalp (3060 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Murat Uluç (14)
En çok asist yapan oyuncu: Muharrem Ozan Cengiz (4)
En çok sarı kart gören oyuncu: Atakan Çankaya (12)
En çok çift sarı kart gören oyuncu: -
En çok kırmızı kart gören oyuncu: -