TBMM Başkanı, Cumhuriyetin kurucu ilkelerini hedef tahtasına almış, açıklamalar yapıyor. İktidar, iki ileri, bir geri, rotasında yürümeye devam ediyor...
Ülkenin bir şehrine roketler düşüyor. O şehrin Valisi, "benim de can güvenliğim yok" diyor. Roketi atanı gündeme getirmeyip, yerçekiminden bahsediyor. "Süpermen değilim ki roketi havada tutayım" diyor.
Ülkenin bir başka şehrinde teröristler eylem yapıyorlar. Bombalar patlıyor.
Sıradan insanlar hakkında cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılıyor.
Üniversite rektörlerinden 23 Nisan ile ilgili neredeyse hiçbir ses çıkmazken, birçoğu Kutlu Doğum Haftası mesajı vermek için birbirleriyle yarışıyor. Üniversiteler, iktidarın politikalarını ve siyasi hedeflerini bilim düzleminde meşrulaştırmakla görevli birimlere dönüştürülmüş. Üniversite yönetimleri, kendilerini atayanlara yakın gözükmek için yarış halindeler. Körlerin, sağırların birbirlerini ağırladıkları konferanslar tertipliyorlar. Bilim, işgal altında...

Basın özgürlüğü konusunda Freedom House'un 2016 raporuna göre Türkiye 199 ülke arasında en gerilerde yer alıyor. Bangladeş, Türkiye'den daha fazla basın özgürlüğüne sahip.
Rus boykotu Türk turizmine büyük darbe vuruyor. Bu yaz turizm sektörü için sıkıntılı geçecek.
İktidar yandaşı basın Atatürk'ü ve Atatürkçüleri hedef almayı sürdürüyor.
Muhalif siyasi hareketler, ya kendi iç tartışmalarıyla meşguller, ya da icazet için ABD yolunu tutmuşlar. HDP ve CHP heyetleri ABD ziyaretindeler.
Vaziyet bu...