Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Önümüzdeki dönemde, vergi borçlarını hiç aksatmadan günü gününe ödeyen vatandaşlarımıza, vergi kayıtlarında da herhangi bir sorunları yoksa gelir veya kurumlar vergisinde indirim getireceğiz' dedi.
Mobilya ve beyaz eşyada taksit 36 aya çıkıyor. Mobilya ve beyaz eşyada da yerli üretime öncelik verilerek bu sektörlerdeki ürünlerde taksit sayısının 9 ay sınırının, 36 aya çıkarılması planlanıyor.

15 milyar liralık taşınmaz devlete geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

Ankara'nın da sorunları var

İzmirlilerden sonra, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9.Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Ankara'nın sorunlarını dile getirdi. Şura öncesi ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ile Beypazarı, Haymana, Polatlı ve Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanları, Çubuk, Haymana ve Polatlı Ticaret Odası Başkanları bir araya gelerek Ankara'nın sorunlarını içeren ortak bir metin hazırladılar.

Tarıma destek istedi

Tarımda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi az sayıda ve yüksek standartta ürün çeşitlemesine gidilmesi ve kaliteli tohum kullanılması gerektiğine dikkati çeken Bezci, üreticilere, tohum ve prim desteği verilerek, standartlara uygun, kaliteli ve verimli üretimin desteklenmesini istedi. Beypazarı ve Ayaş'ta sebze, Çubuk ve Kalecik'te meyve, Polatlı Şereflikoçhisar, Haymana ve Bala'da ise buğday yetiştiriciliği yapıldığını hatırlattı.

Umarım çalışırlar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise çiftçinin makineleşmeye önem verdiğini bildirerek, 'üreticimiz 10 yılda, kullandığı tarımsal makine sayısını 1,6 milyon artışla, 8,8 milyondan 10,4 milyona çıkardı' dedi.
Bayraktar, çiftçinin akaryakıt veya elektrikle çalışan makine kullanımına ağırlık verdiğini, bu alanda makine kullanımının hızla arttığını, buna karşın, insan veya hayvan gücüyle iş gören makinelerin kullanımını büyük oranda azalttığını belirtti.

Faydası görüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Kaymakamlığı'na 'Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi' için verilen ve 4 ay önce Karaburun açıklarında su altına indirilen '9 Eylül' ve 'Alaybey' gemileri, deniz canlılarının yeni yaşam alanı oldu.
İzmirlilere 40 yıl hizmet veren efsane vapurlara bir yandan deniz canlıları diğer yandan dalış sporuna gönül verenler akın etti.
Batırılan gemilerin ilk konukları, Ege Denizi'nin yerel balık türleri karagöz, makas kuyruk, sargoz ve papağan balığı oldu.
Gümüş balığı sürüleri ve kalamarlar da gemileri mesken tuttu. Türkiye'den ve yurtdışından dalış sporuna gönül veren çok sayıda kişi, gemileri su altında görmek için dalış gerçekleştirdi.

Her şirket bir dijital kopyasını yaratmalı

Hugo Boss İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch, her şirketin artık dijital ikizini oluşturması gerektiğini söyledi. Bu yıl 11.'si gerçekleştirilen Hugo Boss Operasyonel Mükemmellik Günü'nü (Opex Day) kapsamında bir sunum yapan Hugo Boss İzmir Genel Müdürü Joachim Hensch, 4'cü sanayi devriminin üretim şirketleri için vazgeçilmez bir rekabetçi unsur olduğunu belirterek, 'Bir sonraki adım, bu şirketlerin dijital ikizlerini oluşturmalarıdır' dedi.
Şirketlerin fiziksel dünyada mevcut olan her birimlerinin her departmanlarının her ekipmanlarının bir dijital kopyasını, bir ikizini oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Joachim Hensch, 'Bunu neden yapmalıyız? Çünkü bütün bunlara ihtiyacımız var. Çünkü ancak o zaman bir sonraki üretim aşamasına geçebiliriz. Ancak o zaman sağlıklı veri toplamaya, analizler ve tahminler yapmaya başlayabiliriz. Çok hassas ve uçucu bir hale gelen dünyada bir şirketi yönetmek bunu gerektiriyor' diye konuştu.

'Akıllı fabrika' olacak

Moda sanayinde ciddi değişimler yaşandığını dile getiren Joachim Hensch, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Artık moda markaları rakiplerimiz arasında değil. Daha çok Amazon gibi şirketleri rakibimiz olarak görüyoru+z. Dünya hızla değişiyor. Bu değişime uyum sağlamak için çok esnek ve hızlı olmamız lazım.
İşte bu yüzden biz akıllı fabrika uygulamasına başladık. Bunun ilk aşaması dijitalleşmeydi ve bu sürecin birçok aşamasını gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da buna devam edeceğiz. Yakın bir gelecekte 'akıllı fabrika' olacağız.'

SHOEXPO'ya geri sayım başladı!

Türkiye'nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir'de düzenlenecek olan SHOEXPO'da, sektörün öncü markaları önemli iş bağlantıları ve sezon trendleri için buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 19 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kapılarını 40. kez sektör profesyonellerine açacak. Geçtiğimiz Mart ayında 132 katılımcının stant açtığı SHOEXPO'da, 150'den fazla katılımcı yer alacak. Türkiye'nin önde gelen markalarının boy göstereceği fuar, 4 gün boyunca sektör profesyonellerini ağırlayacak.

TÜGİAD'da 'Gül' açtı...

Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Genel Kurulu'nda, TÜGİAD tarihinde ilk kez bir işkadını şube başkanı seçildi. TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, her kesimden işadamının üye olduğu TÜGİAD'da çalışan ve üreten her üyenin her kademede sorumluluk aldığının altını çizdi. TÜGİAD'ın ilk kadın şube Başkanı Gül Akyürek de tüm üyelerin desteği ve tek listeyle aday olmanın gurur verici bir olgunluk olduğunu söyledi. TÜGİAD YİK Başkanı Ali Yücelen her kesimden genç işadamlarının bir araya geldiği TÜGİAD'da çalışan ve üreten herkesin her anlamda sorumluluk aldığını söyledi.

KOSBİ'de durmak yok, yola devam

Son 9 ay içerisinde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarıyla 'üyelerle birlikte şeffaf yönetim' sözünü hayata geçiren Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetimi, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerden tam destek aldı.
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan KOSBİ'de üç ayda bir periyodik olarak düzenlenen Ortak Akıl toplantısına yüzlerce sanayicinin katılımı damgasını vurdu.
KOSBİ yönetim kurulunun tam kadro olarak hazır bulunduğu toplantıda sanayicilere yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, gerçekleştirilen bu toplantılar sayesinde üyelerle birebir görüşme imkanı bulduklarını söyledi.

Arçelik ve Tekfen'den iş birliği

Arçelik A.Ş. açıklamasına göre, Tekfen'in Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin kesişiminde, bölgenin gözde lokasyonunda hayata geçirdiği HEP İstanbul projesi için Arçelik ve Tekfen iş birliğine gitti.

Palandöken, 'Benzin 5 lirayı aşacak!'

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından benzine 14 kuruş,motorine 12 zam gelmesi nedeniyle açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Dolardaki dalgalanma nedeniyle akaryakıta zam geldi. Eğer OPEC Kasım ayındaki toplantısında petrol üretimini kısma kararını uygulamaya başlarsa petrol fiyatlarındaki yükseliş hızlanır. Bu beklenmeyen durum akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zam olarak yansıyacaktır. Bu gidişle benzin 5 lirayı aşar. A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Ulaştırma esnafımızın en büyük maliyeti zaten akaryakıt harcamaları. Esnafın akaryakıt maliyetinin yükünü taşıyacak gücü kalmamıştır. Akaryakıt fiyatları daha da artmadan, son yapılan ÖTV artışı geri alınarak denge sağlanmalıdır' dedi.

Adidas'ın kadınlara özel ayakkabısı


Türkiye'de spor giyim sektörünün İzmirli öncüsü Barçın Spor, tüm dünyada tercih edilen spor markası Adidas'ın kadınlar için özel olarak tasarlanan yeni koşu ayakkabısını tüm mağazalarında müşterilerinin beğenisine sundu.
Barçın, Adidas Pure Boost X modelini geliştirilen teknolojisiyle 3 kat fazla dayanıklılığı ve her mevsim kullanılabilirliği ile spora ve koşuya önem veren kadınlarla buluşturuyor. Türkiye çapında 34 mağazasıyla, yıllık 9 milyonu aşan müşterisine hizmet veren Barçın Spor, kalitenin ve iyi hizmetin adresi olmaya devam ediyor.


*****

DİP EKSPRES

Soroptimistler yeni başkanını seçti


Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF)'nun Olağan Genel Kurulu kulüp yöneticileri ve üyelerinin yoğun katılımları ile yapıldı. Genel Kurul'da 2016-2018 dönemi TSKF Başkanı olarak İstanbul Soroptimist Kulübü üyesi Nilgün Pakkan seçildi.
Yeni görev sürecinde federasyon olarak faaliyetlere hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Pakkan dönem sloganlarının 'Barış, Birlik ve Bilim zamanı, 3B' olduğunu belirterek dönem logosu çınar ağacı yaprağı seçtiklerini açıkladı.
Pakkan, 'Çınar yaprağı sanki bir el; beş parmağı ile birlikte. Aynı zamanda Dünya beş kıta; Dünyamız için barış, huzur, sevgi diliyoruz. Ayrıca, Soroptimistler olarak, 5 etkili alanımız var. Eğitim, kadının ekonomik güçlendirilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi, sağlık, sürdürülebilir çevredir. Bizler beş parmak gibi bir arada var isek, ancak o zaman her şeyi kavrayabiliyoruz, tutunabiliyoruz' dedi.