Geçen nisan ayında erişime engellenen internet sözlüğü Wikipedia, bağlı olduğu Wikimedia Vakfı dışındaki kişiler tarafından korsan olarak yeniden açıldı.
www.turkcewikipedia.org adresinde yer alan korsan Wikipedia'nın içinde İngilizce ve Türkçe tüm içerikler yer alıyor. Hatta bu içerikler içinde Wikipedi'anın
Türkiye'de erişime engelleme kararının çıkma sebebi olarak gösterilen Türkiye aleyhine içerikler de yer alıyor.
Wikipedia'nın Türkiye'deki editörlerinden aldığımız bilgilere göre açılan sitenin ayna (mirror) olarak ifade edilen bir site olduğu belirtildi. Editörler, "Wikipedia açık kaynaklı bir ortam sunuyor. Bu yüzden içerikler kopyalanabiliyor ve kullanılabiliyor. www.turkcewikipedia.org sitesi de bunlardan biri. Ayna sitelerde genellikle Wikipedia'da bulunan içeriklerin bire bir aynısı yer alıyor. Bu web sitesinin Wikimedia Vakfı ile bir bağlantısı bulunmuyor. Vakfın wikipedia.org dışında başka bir alan adı bulunmuyor" dedi.
Korsan Wikipedia'nın alan adı ise Ankara'da kayıtlı durumda. Bu da kullanılan adresin korsan olduğunu kanıtlıyor.

Zehirli yumurtamız yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, 'Şu ana kadar Türkiye'de fipronilli yumurta tesbiti olamamıştır' dedi
AB üyesi 28 ülkeden 24'ünün de içinde bulunduğu toplam 40 ülkede Fipronil adlı haşere ilacının yumurtalara bulaşmasıyla zehirli hale gelen yumurtaların tespit edildiği bildirilmişti.
Zehirli yumurta salgınından henüz etkilenmemiş dört AB ülkesinin Litvanya, Portekiz, Kıbrıs ve Hırvatistan olduğu belirtilirken, Amerika, Rusya Güney Afrika ve Türkiye de zehirli yumurtaların bulunduğu ülkeler arasında yer aldığı iddia edilmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Türkiye'de zehirli yumurta tartışmalarına yönelik açıklama yaptı. Fakıbaba, 'Şu ana kadar Türkiye'de fipronilli yumurta tesbiti olamamıştır' dedi.

Minyonlar Mc Donald's'ta

McDonald's Happy Meal Menüleri, Minyonları çocuklarla buluşturuyor. Stuart, Kevin, Bob'un da içinde bulunduğu 10 oyuncak, McDonald's restoranlarında çocukları bekliyor.
Yönetmenliğini Kyle Balda ve Pierre Coffin ve Eric Guillon'un üstlendiği, Universal International Pictures işbirliğiyle hayata geçen 'Minyonlar'ın yeni filmindeki 10 farklı karakter Happy Meal ile birlikte McDonald's restoranlarında yerlerini aldı. Tüm dünyada sevilerek izlenen Minyonlar'ın yeni kahramanları McDonald's restoranında 6,95 TL'den başlayan fiyatlarla McDonald's Happy Meal menülerde hayranlarını bekliyor.

Dip Ekspres

Domatese sınırlı izin


Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, bazı şartlarla Türkiye'ye domates sevkiyatının küçük miktarlarla başlayabileceğini açıkladı. Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'ye domates sevkiyatının küçük miktarlarla başlayabileceğini, ancak sevkiyatların ülkede domates hasatının gerçekleştiği dönemde yapılmayacağını söyledi.
Tkaçev, 'Türkiye'den domates alacağız, ancak bu kısıtlı miktarda olacak ve Rusya'da domates edinildiği dönemde gerçekleşmeyecek' dedi.
Türkiye'den sebze sevkiyatına yeniden başlanmasının genel olarak karmaşık bir konu olduğunu belirten Tkaçev, 'Bir taraftan ticaret hacminin geliştirilmesi, bir taraftan da yerli üreticileri canlandırmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.