Yaz boyunca özellikle İzmir yangınlarla mücadele etti. Çıkan yangınlarda yüzlerce hektarlık ormanlık alan ve bu ormanlık alanlarda yaşayan canlılar yok oldu. Daha önceki yıllarda yanan ormanlık alanların akıbeti herkesçe malum olduğu için bu alanların yeniden ağaçlandırılacağı ile ilgili verilen sözler ise maalesef havada kaldı, kalıyor.

Çünkü örnekler çok. Muğla'nın Milas ilçesinde, sekiz yıl önce bir yangında 150 hektarlık Halep çamı ve kızıl çam ormanının kül olduğu Muğla Güvercinlik Koyu'nda peş peşe oteller açılıyor. Güvercinlik Koyu'ndaki yangından sonra dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü, (şimdi AKP Milletvekili) İbrahim Aydın, yangının büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Temizleyerek yeşillendireceğiz" demişti.

Benzer açıklamalar kış ortasında çıkan Trabzon Sürmene'deki deniz manzaralı ormanlık alandaki yangından sonra da yapılmıştı. Sonuç! Şu anda o alanda da villalar yükseliyor.

Son örnek ise Balıkesir Ayvalık'tan. Ayvalık Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu'nda çıkan orman yangınında 15 hektar alan zarar görmüştü. Ayvalık Tabiat Parkı Platformu Sözcüsü Nebahat Dinler ile Platform Yürütme Kurulu üyesi Erhan Çiftçi, Ayvalık'ta çıkan yangının bir sabotaj olabileceğine ilişkin açıklama yaptı. Yanan alanın turistik bir bölgede olması ve sabotaj şüpheleri ise gözlerin bu alana çevrilmesine neden oldu. Duyarlılığı ile dikkat çeken sanatçı Haluk Levent, Twitter hesabından takipçilerine Ayvalık'a fidan dikme çağrısı yaptı. Levent, şöyle dedi: "Geliştirdiler kendilerini, parsel parsel Ayvalık'ı yaktılar. Oraya villa yapamayacaksınız! Yanan bölgedeki arazinin her tarafına fidan dikeceğim. Tüm takipçilerim! 'Ahbap' olarak karar alıyoruz. Belirleyeceğimiz tarihte bizimle beraber fidan dikmeye var mısınız?" Haluk Levent'in bu çağrısı kısa sürede binlerce takipçisi tarafından olumlu yorumlarla destek gördü.

Ve bilin bakalım ne oldu? Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Haluk Levent'e Twitter üzerinden yanıt verdi: Sayın Haluk Levent, Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Ayvalık'taki yangında zarar gören saha Ekim ayında sürülecek, Kasım ayında ilk fidanlar toprakla buluşacak ve yangının izleri silinecek.

Keşke Bakanlık 'Yanan alanlar imara ya da yapılaşmaya açılmayacak' açıklaması yapmasaydı. Çünkü şimdiye kadar hangi alan için bu açıklamayı yaptılarsa orada oteller yükseldi, yükseliyor.