Bristol kentindeki Batı İngiltere Üniversitesi’nde (The University of the West of England) Psikoloji ve Kriminoloji eğitimi gören 19 yaşındaki Rory Kirkman adlı erkek öğrenci, iki defa üst üste girdiği üniversiteye geçiş sınavının matematik bölümünden kalınca, arkadaşları ile bir iddiaya girdi. Devonport Erkek Lisesi öğrencisi genç, 3'üncü kez gireceği sınavdan en az 'B' derecesini alamaması halinde sınavın matematik bölümünde bulunan ve üst üste başarısız olmasına neden olan denklem formülünü poposuna kalıcı dövme yaptıracağı sözü verdi.

Kirkman, üniversiteye girmesine yetecek sonucu aldı. Ancak bu sonuç, iddiayı kazanmasına yetecek 'B' notundan 3 puan düşük çıktı. Psikoloji ve Kriminoloji öğrencisi, bu dönem üniversiteye başlamasından sonra, verdiği sözü de yerine getirdi ve kendisine zaman kaybettiren karmaşık ikinci derece denklemi, dövme yaptırmada en acılı bölgelerden biri olan poposuna, kalıcı bir dövme olarak kazıttı.

“En az 'B' notu alabilecek kapasitede olduğuma inanıyordum. Üst üste başarısız olmamdan dolayı arkadaşlarım benimle alay ediyorlardı. Ben de bu iddiaya, motivasyonumu sağlamak için girdim. Sınavlardaki sonuçlardan dolayı adım çıkmıştı, adımı temize çıkarmak istedim. Bunun ilk dövmem."

Dövmecinin şaşkınlığından ve dövme sırasında çektiği acıdan dolayı kendisine çok acıdığını anlatan Kirkman, sözünü yerine getirmesinin kanıtı olarak tüm süreci fotoğraf kareleri ile görüntüledi.