Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de ailelerin yeni doğan bebeklerine, hem kız hem de erkek çocuklarda geleneksel isimler koymayı tercih etti.

Türkiye'de geçen yıl doğan erkek bebeklerde "Yusuf" isminin öne çıktığı görülen istatistikte, kız bebekleri için isim tercihinin "Zeynep" ağırlıklı olduğu görüldü.

"Yusuf" 24, "Zeynep" ise 74 ilde en çok tercih edildi


Geçen yıl doğan erkek bebeklerde, "Yusuf"tan sonra "Berat", "Mustafa", "Ahmet", "Ömer", "Emir" ve "Mehmet" isimlerinin en çok kullanıldığı Türkiye'de, "Yusuf" ismi aynı zamanda 24 ilde de çok kullanıldı.

Erkek bebek ismi tercihinde 18 ilde "Berat", 12 ilde "Mustafa", 11 ilde "Eymen", 4'er ilde "Emir" ve "Mehmet", 3'er ilde "Muhammed" ve "Çınar", 1'er ilde de "Ali" ve Emirhan" isimleri öne çıktı.

Ailelerin, kız bebekleri için ise büyük bir çoğunlukla "Zeynep" isminden yana tercihlerini kullandı. "Zeynep" adı Türkiye genelindeki 74 ilde ailelerin kız bebekleri için en çok kullandığı isim olurken, kız bebek isim tercihinde 4 ilde "Elif", 2 ilde "Ecrin", 1 ilde ise "Derin" birinci sırada yer aldı.