New York'taki Bonhams Müzayede Evi, "Eşsiz Hollywood" adlı açık artırmada satışa çıkarılan aslan kostümünün, adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından 3 milyon 77 bin dolara alındığını açıkladı.

Gerçek aslan derisi ve kürkü kullanılarak hazırlanan kostüm, 1939 tarihli filmde kullanılan iki aslan kostümünden biriydi. Diğer aslan kostümü, birkaç yıl önce açık artırmada yaklaşık 1 milyon dolara satılmıştı.

Açık artırmada tüm zamanların en iyi filmlerinden biri kabul edilen "Casablanca" filminde kullanılan piyano da 2,9 milyon dolara alıcı buldu.

Humphrey Bogard ve Ingrid Bergman'ın başrollerini oynadığı filmde Dooley Wilson'un canlandırdığı Sam, piyanoda "As Time Goes By" şarkısını çalıyordu.

Piyano, ABD Film Enstitüsü tarafından 2002 yılında tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilen ve 1943'te  "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" dallarında Oscar'a layık görülen filmde önemli bir yere sahipti. Bogart'ın canlandırdığı gece kulübü sahibi Rick, yasa dışı belgeleri piyanoda saklıyordu.