İkinci Etap Sahil Bandındaki bir restoranda bir araya gelen yabancılar, ilginç kostümleriyle dikkat çekti. Kutlamada, Cadılar Bayramı sembollerinden bal kabakları, çeşitli figür ve desenlerde oyulmuş halleriyle ilgi çekti.

Kutlamadan elde edilen gelirin sokak hayvanları yararına kullanılacağı öğrenildi.

Fethiye Hayvan Yardım Derneği üyesi Rod Freeman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl boyunca çeşitli partiler düzenlediklerini, elde ettikleri geliri sokakta yaralanmış hayvanlara yardım etmekte kullandıklarını söyledi.

Fethiye Hayvan Derneği'nin 2008'den bu yana sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, geçici ve kalıcı evler bulunması konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirten Freeman, şunları söyledi:

"Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı'nı Fethiye'de kutlamak istedik. Cadılar Bayramı, Amerikan ve batı Avrupa'dan gelen bir Pagan geleneğidir. Biz de ilginç kostümlerimiz ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Böylece sokak hayvanlarına da yardım etmiş oluyoruz."

Katılımcıların giydikleri kostümler restorandaki diğer müşteriler tarafından ilgiyle karşılandı. Bazı vatandaşlar ilginç kostümlü yabancılarla fotoğraf çektirdi.

Geceye katılanlar, müzik eşliğindeki ilginç danslarıyla eğlendi.