Fethiye'nin Yanıklar Mahallesi'nden denize akan Kargı Çayı kıyısındaki Yeşil Vadi'de, 13 yıldan bu yana restoran işleten Ordulu Mustafa Ergünce, kamp çadırlarını yerden 3- 10 metre yükseklikteki ağaç dalları üzerine kurdu. Dallara çelik halatlarla bağladığı ahşap platformların üzerine çadırları yerleştiren Ergünce, 'Karadeniz zekasını' vadiye gelen tatilcilerin hizmetine sundu. Çadırların bulunduğu platforma ahşap merdivenlerden çıkan kampçılar, dalda sallanan çadırlarda konaklayıp doğayla baş başa kalma fırsatı buldu. Günübirlik ziyaretçilerin ahşap köşklerde dinlenip, doğal havuzlarda serinlediği ilçe merkezine 18 kilometre mesafedeki işletme, doğa tutkunu kampçıların ilgi odağı oldu.

SERİNLEMEK İSTEYENLERİN TERCİHİ

Gruplar halinde vadiye gelen kampçılar, ağaç dallarının yanı sıra yere kurdukları çadırlarda tatilin keyfini çıkarıyor.  İlçe merkezinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık, yeşil ağaç ve bitkilerle çevrelenmiş vadide, 5 derece daha düşük hissediliyor. Vadinin iki yakasına bağlanmış salıncaklara tutunup buz gibi suya atlayan kampçılar, vadinin derinliklerindeki 4 kilometrelik parkurda yürüyüş yapma olanağı buluyor.

"KARADENİZ ZEKASI VARDIR"

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde dünyaya geldiğini belirten işletmeci Mustafa Ergünce, bir Karadenizli için ağaç dallarına kamp çadırı kurmanın oldukça kolay olduğunu söyledi. Ahşap platformları çelik halatlarla ağaç dallarına astığını anlatan Ergünce, "Burada Karadeniz zekası vardır. Ben de ağaç dallarına asılı çadırlardan birinde kalıyorum. Burası Fethiye'nin cennet köşesi" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR DOĞAYA SAHİP"


İzmir'den kamp yapıp çadır kurmak için Yeşil Vadi'ye gelen Ferda Işıkoğlu, "Burada çadırda kalıyorum. Vadi çok güzel doğaya sahip. Sabah yürüyüşe çıktık. Mavi kelebeklerin bulunduğu kanyonun derinliklerini gezdik. İlk çadırımı da burada kurmuştum. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

"ÇADIRIMIN YANINA HAMAĞIMI KURDUM"

İzmir'den aynı grupla vadiye gelip çay kıyısına çadırını kuran Yusuf Özer de şöyle dedi:

"Ağaçtaki platformlar yerine çay kıyısına çadır kurmamın güvenlikle ilgisi yok. Çadırımın yanına hamağımı kurdum. Daha rahat olacağı için burayı tercih ettim. Avcılığa ilgim var. Bu nedenle sık sık çadır kuruyorum. Burada da çok güzel vakit geçiriyoruz. Her şey çok güzel."