Uyuşturucu suçuyla cezaevinde bulunan ünlü şarkıcı Deniz Seki, hukuk mücadelesi başlattı. Seki'nin şikayetçi olduğu konu ise internet sitelerinde fotoğrafının kullanılarak bir reklamın yapılması. Seki'nin avukatlarının açıklamasına göre ünlü isim bu ürünleri hiçbir zaman kullanmadı ve bu reklamlar için bir anlaşması da yok. Seki şimdi 6 internet sitesinin erişime engellenmesini talep etti.

Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvuran şarkıcı Deniz Seki’nin avukatları 6 internet sitesinde müvekkillerinin rızası ve bilgisi dışında isim ve fotoğrafı kullanılarak içeriği suç teşkil eden şekilde (Alkadays isimli) bir zayıflama ürününün reklamının yapıldığı öne sürüldü. Deniz Seki’nin söz konusu zayıflama ürünü şirketi ile hiçbir surette reklam sözleşmesi yapmadığını ileri süren avukatlar, müvekkillerinin söz konusu ürünü de hayatının hiçbir döneminde kullanmadığını ifade etti. Müvekkillerinin rızası ve bilgisi dışında isim ve fotoğrafı kullanılmak suretiyle hukuka aykırı reklam yapılmasının müvekkillerinin kişilik haklarını ihlal ettiğini öne sürdüler. Avukatlar bu nedenle reklamın verildiği internet sitelerine erişimin engellenmesi kararı verilmesini talep etti. Yapılan talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi, verdiği kararda, “Talep sahibinin görüntülerine yer verilen içerikte kişi haklarını ihlal eden bir söz ve cümle kullanılmadığı” gerekçesiyle red kararı verildi.
 
Avukatlar Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği ve müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edilmediği yönündeki kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek bu kararın kaldırılmasını, kaldırılmaz ise dosyanın itiraz için Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Sulh Ceza Mahkemesi önceki kararını değiştirmemesi üzerine dosya itiraz üzerine Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. (Vatan)