Yunusemre ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde panel radyatör üretimi yapan bir atölyede kaynak ustası olarak görev yapan 33 yaşındaki Arzu Yıldız, yaptığı açıklamada, eşi Hikmet Yıldız ile 8 yıl önce evlendiklerini, tek maaşla ev geçindirmenin zor olduğunu anlayarak, bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başladığını söyledi.

Bir süre sonra kızlarının doğduğunu, giderlerin artması nedeniyle kendisini işinde geliştirmek durumunda kaldığını anlatan Yıldız, "Daha sonra fabrikadan ayrılarak halen çalıştığım atölyeye girdim. Burada ustalarımdan görerek ve çok çalışarak kaynak ustası oldum. İşim çok zor. Bırakın kadınları erkeklerin dahi yapmakta zorlandığı işleri yapıyorum" dedi.

Sanayi sitesine gelen müşterilerin erkek ustalarla karşılaşmaya alışık olduğunu, karşılarında eldiven ve çekiciyle bir kadın usta görenlerin çok şaşırdığını dile getiren Yıldız, zaman zaman yaptığı işten şüphe duyulabildiğini ancak titiz ve temiz iş çıkarması nedeniyle tercih nedeni haline geldiğini ifade etti. 

Sanayide kendisini "Cabbar Arzu" diye çağırdıklarını, zor bir işi başarabilmesi nedeniyle söylenen bu lakabın kendisini mutlu ettiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"'Elinin hamuruyla sanayide ne işin var?' diyenler oldu. Yaklaşık 4 yıldır bu işi yapıyorum. Erkeklerin dahi yapmakta zorlandığı işleri başardığımı görünce herkesin saygısını kazandım. Bir kadının sanayide çalışması pek kolay bir şey değil. Ancak iş yerimde bir aile ortamı var. Çalışırken çok rahatım. Buna rağmen kaynak makinesiyle kıvılcımların arasında, sıcak altında çalışmak kolay değil. Tabi bir de evdeki işler var."

"Hayatım evin mutfağıyla sanayide atölye arasında"

"Çocuğumun daha iyi bir eğitim alabilmesi için mücadele ediyorum" diyen Yıldız, "Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, hayatım evin mutfağıyla sanayide atölye arasında gidip geliyor. Zor bir hayatım olmasına rağmen ailemi ve işimi çok seviyorum. Eşim benimle gurur duyuyor ve beni destekliyor. Onun desteği olmasa bu işin üstesinden gelmem çok zor olurdu" diye konuştu.

8 yaşındaki kızının kaynak ustası olmasını istemediğini, tüm çabasının onu okutmak için olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, "Onun doktor olmasını, beyaz önlüğünü giyerek insanlara şifa dağıtmasını istiyorum" dedi.

İş yeri sahibi Mustafa Avcan ise Arzu Yıldız'ın sanayinin en iyi kaynak ustaları arasına girdiğini, yaptığı işin hakkını verdiğini belirterek, "Erkeklerin dahi yapmakta zorlandığı bu işi kadınların yapması çok zordur. Burada hakikaten çok zor bir iş yapıyoruz. Ama Arzu, bu işin üstesinden geliyor. Kendisinden son derece memnunuz. Tüm sanayi sitesi esnafı kendisine büyük saygı duyuyor" dedi.