Ginseng Nedir?

Ginseng, Türkçesi “insan otu” anlamına gelen, kelime anlamı itibariyle kökeni Çincede Rén "insan" ve shēn “ot” kelimelerinden gelen şifalı bir bitkidir. Ginseng, şekil itibari ile çatalları insan ayağına benzediği için “insan otu” ismini almıştır

Ginseng çeşitleri nelerdir?

Ginseng oldukça nadir bulunan bir bitkidir ve zor koşullar altında yetişmektedir. Genel olarak Ginseng çeşitleri 3 tanedir. Bunlardan birincisi Kırmızı Ginseng (Kore Ginsengi), ikincisi Amerikan Ginsengi, üçüncüsü ise Sibirya Ginsengi’dir. Kırmızı Ginseng (Kore Ginsengi), Ginseng çeşitleri arasında en iyisidir.

Kırmızı Ginseng (Kore Ginsengi)

Aynı zamanda Asya Ginsengi ve kırmızı Kore Ginseng olarak da bilinir.

Kırmızı Ginseng, Ginseng çeşitleri içerisinde en önemli olanıdır. İçerisinde Ginsenglerde bulunması gereken adoptogen maddesinden yeterince bulunduğu için strese ve depresyonlara karşı dayanıklılık sağlar. Gerek eski Çin kaynaklarında gerek yapılan bilimsel çalışmalarda Kırmızı Ginseng (Kore Ginsengi) şifalı bitki olarak belirtilmiştir.

Sibirya Ginsengi

Sibirya Ginsengi, orijinal Ginsengler kadar faydalı ve şifalı olmasa da iyileştirici özelliklere sahiptir.

Amerikan Ginsengi

Amerikan Ginsengi, asıl anavatanı olan Uzakdoğu’da yetiştirilmediği için gerçek Ginsengden bazı farklılıklar gösterir. Buna rağmen, oldukça faydalı ve şifalıdır.

Kaynak: http://www.ingilizceturkce.gen.tr/Blog/saglik/194-ginseng-nedir,-ginseng-faydalari-ginseng-yan-etkileri-nelerdir.html