Ünlü oyuncu 25 yaşındaki Hazan Kaya'nın bir hayranıyla başı dertte. İranlı olduğu öğrenilen 27 yaşındaki İsa Yazdan Karimi, iddiaya göre üzerinde 'Ya sen ya ölüm' yazan bir silah siparişi verdi. Ünlü oyuncuyu süreli mesajları ve hediyeleriyle rahatsız eden Karimi'den Kaya şikayetçi oldu.

Oyuncu Hazal Kaya'nın (25) başı yabancı bir hayranıyla dertte. Türkiye'de öğrenci olan İranlı 27 yaşındaki İsa Yazdan Karimi, Kaya'ya hayranlığının dozunu kaçırınca oyuncu can güvenliğinden endişe ederek davacı oldu. Karimi, babası ve ablası için Kaya'ya 4 ay yaklaşmama kararı çıktı. Süreç, Twittter'da Karimi'den oyuncuya rahatsız edici mesajlar gelmesiyle başladı. Oyuncu önce ciddiye almadı. Ancak Karimi, geçen ay Kaya'nın işyerine değişik günlerde farklı farklı hediyeler göndermeye başladı. Hediyelerin üzerine "Aşkım, eşim, karım" yazdı.

'GÖRÜŞEMEZLERSE İNTİHAR EDER'

14 Haziran'da Kaya'nın oturduğu siteye, Karimi'nin babası Yousef Yazdan Karimi geldi. Site güvenliğiyle birlikte Kaya'nın kapısını çaldı. Evde kimse yoktu. Baba, getirdiği hediyeyi ve üzerine iliştirdiği notu güvenliğe bırakıp oradan ayrıldı. Oyuncu, hediyeye bakmadan çöpe attı. Baba, 21 gün sonra bu kez kızı Nagmeh Karimi'yle birlikte bir kez daha siteye geldi. Oyuncu evde değildi. Baba-kız, numara bırakıp gitti. Devreye oyuncunun annesi Ayşegül Kaya girdi. Anne, aileyi oyuncunun avukatıymış gibi aradı. Sonuç değişmedi. Baba-kız bu kez oyuncunun işyerine gitti. Ajans sorumlusu Yeşim Özgün'le görüştü. Baba "Hazal'la oğlumun bir an önce görüşmesi lazım. Eğer görüşmezlerse oğlum intihar edecek. Okulu da bıraktı. Hazal'ın evinin oralarda yatıp kalkıyor" dedi. Karimi'nin Facebook adresini verdi. Hesabı inceleyen Kaya, tüm yazı ve fotoğrafların kendisine ait olduğunu ve "Ya Hazal'ım Ya Ölüm" yazdığını gördü. Silah siparişi verdiğini gördü. Endişelenen oyuncu, konuyu yargıya taşıdı.

'EVLENMEK İSTERİM' DEDİ

Şikâyet üzerine Karimi'nin şüpheli olarak ifadesi alındı. Türkçe bilen Karimi, "Hayranıyım ve onu hiç yüz yüze görmedim. Evine gitmedim. Ailemin evine gittiği, işyerine hediye gönderdiğim doğru. Kendisini çok seviyorum, hatta evlenmek isterim. Kendisine kesinlikle zarar vermek istemem. Durumun bu hale gelmesinden dolayı pişmanım" dedi. İstanbul Aile Mahkemesi, Karimi Ailesi'nin 4 ay oyuncunun evine, işyerine yaklaşmamasına, eşyalarına zarar vermemesine, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine ve tehdit, hakaret, küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Soruşturmaya göre, Karimi'ye ceza davası da açılabilir.