Hülya Avşar'ın ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ adlı film için kamera karşısına geçeceği öğrenildi. Avşar bu filmde 12 Eylül’de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesi rolünü oynayacak. Ülkücüler ise bu rolü Avşar'ın oynamasına karşı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada “Şeref ve namus mevhumundan bihaber Hülya Avşar, Zeynep Pehlivanoğlu’nu canlandıramaz”  sözlerini kullandı. Hülya Avşar'ın ise bu tepkiye yanıtı gecikmedi. Avşar, “Kim takar onları, ben oyuncuyum. Siyasi boyutu beni ilgilendirmiyor” dedi.

Ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın, 12 Eylül’de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatılacağı “Veda Mektubu-Ankara Yazı” adlı filmde Pehlivanoğlu’nun annesini oynayacak olmasına ülkücülerden büyük tepki geldi. Bir AVM’de sinema çıkışı görüntülenen Avşar konuyla ilgili “Sinemaya girdim çıktım, birileri ayaklanmış, evet böyle bir projede yer alacağım. Çekimler haziran ayında başlayacak. ‘72. Koğuş’tan sonra ilk kez bu projeyle kamera karşısına geçeceğim. Çok heyecanlıyım. Büyük bir keyifle oynayacağım” diye konuştu. Sanatçıya “Ülkü Ocakları’ndan size karşı bir tepki var” sözü üzerine “Kim takar onları ya, ben oyuncuyum. Siyasi boyutu beni ilgilendirmiyor. Ben tamamen sanatçıyım ve bu rolü de şimdi daha çok oynamak istiyorum. Şimdi daha çok gaza geldim” dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise “Ülkü şehitlerinin ailelerinin, hatıralarının ve davalarının emanetçisi olan Ülkü Ocakları olarak, böyle bir filmde, hayatını milletine ve ülküsüne adamış bir şehidin annesi rolünün, rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu annemizin ‘anadolu kadını’ duruşuna yakışan veya en azından toplumda gerçek anlamda sanatıyla yer edinmiş olan bir ismin rol alması gerektiği kanaatindeyiz.

Vatanı, milleti, dini ve devleti uğruna şehadet şerbetini içmiş olan rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu Ağabeyimizin, namusundan zerre taviz vermemiş şerefli ailesini, namus ve şeref mefhumlarından bihaber olan Hülya Avşar’ın temsil etmesi, canlandırması mümkün değildir. Kendisine daha içtenlikle oynayabileceği ve bütünleşeceği bir vatan haini rolü daha çok yakışacaktır” açıklamasını yaptı.